Antena 3, sancționată de CNA pentru denigrarea lui Nicușor Dan: „Terorism mediatic!”

DE Vlad Turcanu | Actualizat: 01.10.2020 - 17:43
Captură Antena 3

Emisiunile „Sinteza Zilei" din campaniile electorale, moderate de Mihai Gâdea, au fost discutate în ședința Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) din 1 octombrie, fiind foarte multe derapaje semnalate.

SHARE
„Ce se întâmplă în perioada asta este o lovitură la adresa meseriei de jurnalist. Pot să-l numesc chiar terorism mediatic!", spune Dorina Rusu, membru CNA, potrivit paginademedia.ro.
 
În ultima emisiune difuzată înaintea alegerilor, în 24 septembrie, a fost un interviu cu un presupus interlocutor anonim, a cărui identitate a fost demascată de Rise Project. Numele sau este Valentin Daniel Bololoi și ar fi fost invitatul cu vocea schimbată și imaginea protejată. Pe burtiera emisiunii lui Mihai Gâdea a apărut "bomba bombelor, detonată".
 
În ședința CNA au fost sancționate emisiunile "Sinteză Zilei" din 15 septembrie, 20 septembrie, 21 septembrie, 22 septembrie și 24 septembrie, potrivit sursei citate.
 
În emisiunea din 15 septembrie a participat Gabriela Firea, prin videoconferință. Subiectul l-a vizat pe fratele lui Nicușor Dan, care ar fi amenințat-o pe Gabriela Firea prin mesaje. În plus, au fost acuzații și din partea lui Traian Băsescu, care a susținut că Nicușor Dan a luat bani ilegal de la oameni de afaceri.
 
În ediția din 20 septembrie a fost invitată Dana Budeanu, care a vorbit, de asemenea, despre un presupus trafic de influență, referitor la Nicușor Dan.
 
În 21 septembrie au fost invitați Mugur Ciuvica, Oana Zamfir, Diana Tache, Vladimir Ionas, Codruța Cerva și Oana Lovin, iar în cea din 22 septembrie au fost prezentate informații referitoare la așa zisa legătură între Ciprian Ciucu (candidat PNL la Primăria Sectorului 6) și interlopii Al Capone, Fane Spoitoru și Ion Migdal, fratele lui Spoitoru.
 
Dorina Rusu a propus amendă maximă pentru post, de 200.000 de lei, dar articolele invocate din Lege și Cod nu au permis decât 100.000 de lei. Însă amendă a fost votată doar de Cristina Pocora și nu a trecut.
 
În schimb, amenda propusă de Radu Herjeu de 15.000 de lei a trecut. Sancțiunea a fost votată de Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Gabriel Tufeanu, Orsolya Borsos și Alexandru Kocsis.
 
„Mie mi se pare că tot ce s-a întâmplat în emisiunile discutate astăzi au fost în sensul denigrării unui candidat. E o campanie coordonată între cele două posturi (n.r. Antena 3 și România TV) și mi se pare că emisiunile sunt coordonate la nivel politic. Cred că toate poveștile astea au un scenariu clar și am fost mințiți și pe banii noștri. Am fost mințiți zi de zi pe banii noștri, ai bucureștenilor!", a mai declarat Dorina Rusu în ședința CNA.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te