Angel Tilvar confirmă că părți dintr-o dronă rusească au căzut pe teritoriul României

DE Daniel Toșa | Actualizat: 06.09.2023 - 15:11
Angel Tilvar - Foto: Profimedia Images

Ministrul Apărării din România, Angel Tilvar, a confirmat că părți dintr-o dronă rusească au căzut pe teritoriul României după ce aceasta a vizat un port ucrainean de pe fluviul Dunărea, care se întinde de-a lungul graniței dintre cele două țări.

SHARE

Fragmente dintr-o dronă rusească, folosită în atacurile asupra unor ținte din Ucraina, au fost descoperite pe teritoriul României, conform confirmării făcute de Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

Angel Tilvar confirmă că părți dintr-o dronă rusească au căzut pe teritoriul României

Descoperirea a avut loc în județul Tulcea, în zona localității Plauru, la granița cu Ucraina, în urma atacurilor din noaptea anterioară asupra porturilor dunărene ucrainene.

"Am observat că într-un interval de timp relativ scurt au avut loc o serie de atacuri comise de Rusia asupra infrastructurii portuare și a depozitelor ucrainene. Prin urmare, considerăm că este esențial să intensificăm măsurile de securitate. Vom crește numărul de puncte de observație și patrule. În plus, echipamentele tehnice utilizate pentru acoperirea zonei rămân operaționale și în stare de alertă sporită.

Am acoperit o zonă geografică extinsă, inclusiv zona care a fost menționată în spațiul public, și pot confirma că în această zonă au fost găsite fragmente care pot proveni de la o dronă.

Citeşte şi: Iohannis: „Nu a existat nicio dronă care a ajuns în România. Avem control, dar suntem îngrijorați”

Am vizitat deja Plauru și acum mă îndrept către Chilia. Voi discuta cu autoritățile locale și voi merge și la Galați, deoarece, chiar dacă este destul de departe de Reni, Galațiul este un oraș important cu care trebuie să dialogăm și să le transmitem că dorim să menținem normalitatea în România. Ne asumăm responsabilitatea contribuției noastre la acest obiectiv.

Citeşte şi: VIDEO Ucraina afirmă că o dronă rusească a căzut în România. MApN neagă informaţia

Nu există nicio amenințare imediată asociată cu aceste fragmente și, prin urmare, nu există pericolul ca aceste bucăți să prezinte o amenințare", a declarat Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr la Antena 3.

Oficialii români de la cel mai înalt nivel au negat vehement ceea ce ucrainenii susțineau cu dovezi clare

Ministerul Apărării a negat inițial, la începutul acestei săptămâni, informațiile potrivit cărora părți ale unei drone rusești ar fi căzut pe malul românesc al Dunării.

Porturile ucrainene de pe Dunăre au fost supuse unor bombardamente rusești intense și prelungite în ultimele săptămâni, în timp ce Moscova vizează instalațiile de depozitare a cerealelor și infrastructura Ucrainei după ce a permis expirarea acordului privind cerealele din Marea Neagră în luna iulie.

Multe dintre lovituri au aterizat chiar peste granița cu România, membră NATO. Ministerul român al apărării a condamnat un atac la începutul acestei săptămâni "în cei mai fermi termeni posibili", numindu-l "nejustificat și în profundă contradicție cu normele dreptului umanitar internațional".

În primele ore ale zilei de miercuri au avut loc alte atacuri cu drone pe malul ucrainean al râului, unul dintre ele ucigând un lucrător agricol, potrivit unui oficial ucrainean.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te