Angajatul Centrului de Recuperare Neuropsihică Călineşti care a lovit mortal un pacient, reținut

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 09.08.2021 - 18:55
Angajatul Centrului de Recuperare Neuropsihică Călineşti care a lovit mortal un pacient, reținut. / Foto: infomures.ro

Un angajat al Centrului de Recuperare Neuropsihică Călineşti din judeţul Prahova a fost reţinut, după ce ar fi lovit un pacient care ulterior a murit.

SHARE

Potrivit unor surse judiciare, suspectul este cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte şi două infracţiuni purtare abuzivă. El urmează să fie prezentat instanţei în cursul zilei de marţi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Un pacient al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti a decedat la câteva zile după ce ar fi fost bătut de către un angajat al unităţii, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Citește și: Dezorientate de incendiile de vegetaţie, berzele migratoare mor în timp ce traversează Grecia

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, pe 5 august, poliţiştii Secţiei nr. 2 Rurală Floreşti au fost sesizaţi de către personalul medical din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti că, în jurul orei 6,50, un pacient în vârstă de 61 de ani a decedat.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că persoana în cauză a avut un conflict, pe 1 august, cu un alt pacient din centru, iar un angajat al unităţii ar fi intervenit pentru aplanare, lovindu-l pe cel care ulterior a decedat.

Citește și: Tentativă de record Guinness: pianistul orădean Thurzó Zoltán va cânta la pian 130 de ore

La acel moment, medicul centrului era în concediu şi a revenit la serviciu pe 4 august, când s-a constatat că pacientul se simţea rău. Acesta a fost dus la spital, însă nu a fost dispusă internarea lui, bărbatul revenind la centrul din Călineşti, unde a decedat a doua zi, au precizat sursele citate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a dispus, luni, efectuarea unor controale în centrele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, după moartea suspectă a pacientului de la Călineşti.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.