Angajații unei creșe din Botoșani, acuzați că ar fi lovit mai mulți copii. Cum s-a aflat totul

DE Alexandra Lupascu | 31.07.2023 - 08:33
Angajații unei creșe din Botoșani, acuzați că ar fi bătut mai mulți copii. Cum s-a aflat totul Foto: Botosani.ro (fotografie cu caracter ilustrativ)

Angajații unei creșe din Botoșani, acuzați că ar fi bătut mai mulți copii. Cum s-a aflat totul. Au loc mai multe anchete la Botoșani, după ce o fetiță de doi ani și jumătate i-a povestit mamei că ar fi fost lovită de o angajată de la creșa unde merge.

SHARE

Angajații unei creșe din Botoșani, acuzați că ar fi bătut mai mulți copii. Cum s-a aflat totul.

Au loc mai multe anchete la Botoșani, după ce o fetiță de doi ani și jumătate i-a povestit mamei că ar fi fost lovită de o angajată de la creșa unde merge.

Părinții ar fi aflat apoi că mai mulți copii s-ar fi plâns acasă de același tratament. Așa că oamenii au sesizat și conducerea unității de învățământ, și poliția, scriu Știrile ProTv.

Copiii s-au plâns părinților

Incidentul s-a petrecut în singura creșă de stat din Botoșani, unde sunt înscriși aproximativ 130 de copii. Zilele trecute, ambele educatoare erau libere și de cei mici au avut grijă alte două angajate.

Una dintre ele, infirmieră, ar fi lovit-o în timpul programului pe fetița de doi ani și jumătate. Când a ajuns acasă, copila i-a povestit mamei ce a pățit.

”Ca de fiecare dată, soția mea a întrebat copilul cum a fost la creșă și, din discuții, ea a început să povestească că o doamna îngrijitoare a tras-o de păr, a arătat cum a tras-o de păr, și a lovit-o cu palma peste cap.

Citește și: De ce nu e bine să crească acum salariul minim brut şi care ar fi efectele unei asemenea măsuri

Am vorbit și cu alți părinți ai căror copii au povestit că doamna le-a făcut na-na la funduleț sau că i-a tras de codițe, dar niciun părinte nu a luat măsuri", a povestit tatăl unui copil.

A doua zi, părinții copilei au sesizat conducerea grădiniței de care aparține creșa, dar și poliția.

Ce riscă angajații

În prezent, sunt în desfășurare trei anchete - două dintre ele demarate în urma plângerilor și a treia după ce inspectoratul școlar s-a autosesizat.

"Se desfășoară o anchetă atât la nivelul unității de învățământ, cât și la nivelul inspectoratului școlar. Sunt părinte și nu concep un astfel de comportament asupra copiilor, facem educație și trebuie să dăm dovadă de toată responsabilitatea.

Citeşte şi: Va ajunge salariul minim la 3.500 lei din 1 ianuarie 2024? Ministrul Muncii: ”Sunt discuții”

Cine nu poate să facă educație, trebuie să se retragă din sistem", conform Bogdan Suruciuc, inspector general ISJ Botoșani.

"Au fost demarate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă, urmând să stabilim cu exactitate care sunt împrejurările în care s-ar fi produs fapta", au transmis reprezentantii IPJ Botosani.

Pentru purtare abuzivă, pedeapsa poate ajunge până la 6 luni de închisoare. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te