Amenzi de 24.000 de lei la centrul de vaccinare din Romexpo unde s-au încurcat dozele de vaccin

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 18.03.2021 - 18:14
Jurnalistul Alin-Alexandru Ionescu a primit o doză de Pfizer, apoi o doză de Moderna. Sursa foto: Facebook

Centrul de vaccinare numărul 5 de la Romexpo, unde un jurnalist a fost vaccinat la rapel cu Moderna, deși făcuse prima doză de ser anti-COVID de la Pfizer, a fost amendat, în total, cu 24.000 de lei, de către DSP București, a anunțat joi Ministerul Sănătății.

SHARE

O amendă de 20.000 de lei a primit centrul de vaccinare aparținând de Complexul Multifuncțional Caraiman pentru neîntocmirea procedurilor/protocoalelor și neinstruirea personalului în ceea ce privește modul de lucru și administrarea vaccinurilor Pfizer și Moderna, precizează MS, într-un comunicat remis redacției. 

Medicul coordonator al centrului a fost amendat cu 2.000 de lei, iar asistentul medical care s-a ocupat de jurnalist a fost amendat de asemenea cu 2.000 de lei. 

O echipă de inspectori de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) București a efectuat un control la centrul de vaccinare nr. 5 din Romexpo, după ce o persoană a sesizat că i-a fost administrat vaccinul Moderna în loc de vaccinul Pfizer pentru cea de-a doua doză.

În urma verificărilor efectuate, inspectorii DSP București au constatat că, la nivelul centrului de vaccinare, nu sunt întocmite proceduri/protocoale de lucru, iar personalul medical și auxiliar nu este instruit privind modul de lucru pentru fiecare etapă (triaj epidemiologic, întregistrarea pacientului cu scanarea cărții de identitate, îndrumare către cabinet, vaccinare, supraveghere postvaccinare și eliberarea adeverinței), arată MS, în comunicat. 

Miercuri, un jurnalist din București a povestit, pe contul său de Facebook, că a fost imunizat la rapel cu o doză de Moderna, deși le-a spus cadrelor medicale că prima doză care i-a fost administrată era Pfizer. Comitetul de vaccinare a declarat, pentru Newsweek, că bărbatul se simte bine și va primi adeverința de imunizare.

Citește și: Un jurnalist a fost imunizat cu o doză de Pfizer și una de Moderna. Ce spune Comitetul de vaccinare

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.