Amenințări cu moartea într-un dosar de retrocedare

DE Alexandru Pop | Actualizat: 14.02.2020 - 21:14

În dosarul „Știrbei Vodă 68”, devenit de notorietate publică după ce locatarii s-au trezit cu gazele tăiate în plină iarnă, lucrurile s-au agravat după ce Asociația Public Attitude a început să verifice cum s-a făcut retrocedarea imobilului.

SHARE

Președinta Asociației Public Attitude susține că a primit amenințări cu moartea după ce a început să verifice actele care au stat la baza retrocedării imobilului.

„De la privarea de gaz, căldură și apă caldă a 12 familii în centrul Capitalei timp de 2 luni și jumătate (situație pe care Asociația Public Attitude a reușit să o îndrepte în instanță, executând silit în ajun de Crăciun obligația obținută), pentru a clarifica situația spațiilor comune a unei clădiri istorice, Asociația noastră a întreprins demersuri pentru ca astfel de situații să nu se mai poată repeta vreodată.

Astfel procedând, după multe diligențe pe lângă autoritățile Statului, am observat mai multe neconcordanțe între actele ce au stat la baza retrocedării în baza Legii 10. Primele acte obținute au circulat într-un cerc restrâns, aproape intim.

A doua zi după difuzarea acestor acte, am fost contactată telefonic de către unul dintre specialiștii cu care aderenții noștri (Asociația de Proprietari Știrbei Vodă 68) se consultau în problemele tehnice (cadastru, intabulări).

«Specialistul» a încercat, la început, să mă convingă să retrag Asociația Public Attitude din acest dosar, argumentând că asociația noastră nu ar avea dreptul să pledeze în instanță, sugerându-mi că m-aș face vinovată de exercitarea fără drept a profesiei de avocat. A continuat apoi prin a mă întreba câți copii am, și avertizându-mă că acest dosar îmi poate periclita «inclusiv viața»”, a explicat a declarat Simone Lucie Nicolescot, președinte Public Attitude.

Citește și DOCUMENTE Cum poți crăpa de frig cu legea în mână în centrul Capitalei

Asociația Public Attitude este o asociație de drept francez, care apără inclusiv în instanță (prevedere statutară) interesele aderenților săi, prin președinte.

„Instanța de contencios administrativ a Tribunalului București a recunoscut această calitate asociației noastre, primind cererea formulată și pronunțându-se în favoarea noastră.

Am mai mulți copii, de care înțeleg să mă îngrijesc în continuare -sper- cu sprijinul autorităților Statului Român. Viața mea va fi - sper - protejată de aceleași autorități. Asociația pe care o conduc nu înțelege să abandoneze sprijinul către aderenții săi în virtutea unor amenințări telefonice.

Înțelegem să sprijinim interesele aderenților noștri indiferent de presiunile exersate, acesta fiind scopul asocierii noastre în această asociație -de interes public.

Plângerea penală aferentă evenimentelor mai sus descrise se va afla în dosarul de urmărire penală care este deja pe rolul Parchetului.

Îndemnăm toți cetățenii, asociații, care sunt supuse unor astfel de presiuni nepermise să la facă publice, aducându-le totodată în atenția organelor de urmărire penală”, a menționat Simone Lucie Nicolescot.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te