Alexandru Rafila: „Vaccinarea este singura soluție pentru evitarea valului cinci"

DE Daniel Toșa | 11.11.2021 - 15:50
Alexandru Rafila: „Vaccinarea este singura soluție pentru evitarea valului cinci"/FOTO: Facebook/AlexandruRafila

Alexandru Rafila a declarat joi după consultările pentru programul de guvernare PNL-PSD a declarat că o strategie pentru stoparea pandemiei de COVID este încurajarea testării și creșterea capacității de testare.

SHARE

„Am discutat despre câteva măsuri pentru controlul imediat al pandemiei, ceea ce înseamnă acces extins la testare. Am și estimat că putem să înființăm probabil mult peste 1.000 de centre unde se poate face testarea. Problema este legată și de accesul la aceste teste. Este vorba de acordarea asistenței medicale ambulatorii și să pregătim un eventual val cinci încât pacienții să se poată adresa cât mai aproape de casă și să beneficieze de investigații. Accesul în ambulatoriu la terapie antivirală și stimularea de producție internă de astfel de produse.

Presiunea de pe spitale se poate ridica doar dacă creezi posibilitatea evaluării ambulatorii. Mortalitatea mare în România se datorează diagnosticului tardiv, prezentarea extrem de tardiva la medic a pacienților care de multe ori vin cu forme complicate. Să terminăm cu sperietoarea prezentării la spital.

CITEȘTE ȘI: Percheziții la gruparea de interlopi care cerea taxă de protecție de la dezvoltatorii imobiliari

Există consens, nu am avut divergențe majore. Când vom avea zilele următoare o formă finală o să ne putem apleca și asupra detaliilor tehnice. Programul de guvernare nu se referă a strategia de testare, ci creșterea capacității de testare”, a declarat Alexandru Rafila.

Acesta a apreciat că testarea este doar o soluție limitată. Pe de altă parte, Alexandru Rafila a mai spus că singura soluție pentru stoparea unui val cinci al pandemiei este vaccinarea:

Testarea este o soluție pentru o perioadă limitată de timp. Lucrul acesta se întâmplă și s-a întâmplat în multe țări din UE. Trebuie să înceteze discriminarea, trebuie să încurajăm testarea. Sigur că aceasta nu înseamnă că oricine se poate testa ori de câte ori. Vaccinarea este singura soluție. Evitarea valului 5 va exista dacă populația dorește să se vaccineze. Nu există nicio țară care să permită testarea pe termen nedefinit. Trebuie să facem o dimensionare inclusiv în funcție de posibilitățile financiară, scrie B1TV.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Interlopii Piciu și Pikachu au spart oglinda dubei care venise să-i ia după o bătaie în stradă

Toate măsurile, inclusiv utilizarea certificatului verde trebuie foarte bine definite în timp pentru că u putem să păstrăm o stare de alertă pe timp nedefinit în care trebuie să ne oprim la un moment dat și în momentul în care lucrurile intră în normal trebuie să creăm obișnuința populației să respecte niște măsuri. Participarea în luare deciziilor a sindicatelor și a mediului privat….nu este un proces sau o antagonizare a administrației și a populației.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te