Alertă. Elevii unei școli din Capitală, evacuați după ce au acuzat dureri din cauza unui gaz toxic

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.01.2020 - 16:55
Mai multe ambulanțe SMURD au fost trimise la Școala 133. FOTO: Adevărul

 Mai mulţi elevi de la Școala Nr. 133 din Sectorul 4 al Capitalei acuză dureri de cap, fiind posibil să se fi intoxicat cu un gaz toxic. În urmă cu o zi, luni, la școală s-a făcut igienizare, din cauza unor cazuri de gripă ale elevilor.

SHARE

La unitatea de învățământ au fost trimise mai multe ambulanţe SMURD. În jurul orei 15.30, nu mai puțin de 15 elevi erau în evaluare medicală.

La Școala Nr. 133 din București a fost trimisă şi o autospecială pentru victime multiple.  La caz au fost directionate ambulante SMURD si un echipaj al Unităţii Chimice, Bacteriologice, Radiologice şi Nucleare pentru a identifica sursa, spun autorităţile.

„Se procedează la evacuarea tuturor elevilor. O elevă de 14 ani a fost transportată la Spitalul Marie Curie”, anunţă ISU. In incinta scolii actioneaza două ambulante SMURD si una de la Serviciului de Ambulanţă Bucureşti. „S-a solicitat suplimentarea dispozitivului”, mai spun autorităţile.  

”În urma procedurilor de igienizare efectuate (determinate de câteva cazuri de gripa confirmate), ieri 20.01.2020, vă anunțăm că școala a fost evacuată astăzi, după ce câțiva elevi de clasa a VIII-a au acuzat un disconfort respirator”, anunță ISMB. În total, au fost confirmate 4 cazuri de gripă.

”Măsura de a nu permite accesul elevilor sau personalului în scoală, timp de 24 de ore, de la dezinfectare nu a fost prevăzuta în procesul verbal realizat după efectuarea dezinfectării. Prin urmare, școala a permis accesul elevilor si personalului. Astăzi, după ce acei elevi au acuzat disconfortul respirator, școala a anunțat și salvarea și pompierii”, mai arată reprezentanții ISMB. 

ISMB mai precizează că firma care a făcut, luni, igienizarea școlii nu a scris în procesul verbal că nu e permis accesul în școală timp de 24 de ore după ce a fost făcută procedura de igienizare. ”Măsura de a nu permite accesul elevilor sau personalului în scoală, timp de 24 de ore, de la dezinfectare nu a fost prevăzuta în procesul verbal realizat după efectuarea dezinfectării”, arată ISMB.

Pe de altă parte, Ministerul Sănătății anunță că urmare a situației înregistrate la Scoala 133, DSP București a trimis la fața locului o echipă de inspectori sanitari pentru a demara o verificare. De asemenea, DSP București a contactat managerii spitalelor de copii, Spitalul Clinic Grigore Alexandrescu si Spitalul Marie Curie pentru acordarea asistenței medicale de specialitate.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.