VIDEO Amar Duduianu și Paraditu tăiau mașini de lux închiriate cu acte false și vindeau piesele

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 16.03.2023 - 13:10

Amar Duduianu, vărul lui Emi Pian, fostul lider al clanului Duduianu, a fost arestat pentru 30 de zile după ce a fost prins că închiria mașini de lux, apoi le dezmembra și le vindea pe piața neagră. A făcut o avere din aceaastă activitate.

SHARE

Amar Duduianu, vărul lui Emi Pian, fostul lider al Clanului Duduianu, ucis în urmă cu doi ani, în urma unei partide de barbut, a fost arestat preventiv pentru afaceri ilegale cu mașini de lux.

Interlopul nu este la prima infracțiune de acest fel. În trecut a mai fost condamnat pentru fapte similare. Afacerile lui legate de mașini însemnau de fapt furtul autoturismelor, apoi negocierea răscumpărării cu proprietarii

Amar Duduianu și Paraditu tăiau mașini de lux închiriate cu acte false

În urmă cu un an și jumătate Amar Duduianu și Elvis Pian, fratele lui Emi Pian și alți doi membri ai clanului au fost arestați pentru 30 de zile, după ce au fost reținuți pe Autostrada Soarelui. 

Aceștia furaseră o mașină de lux, Audi A7, din parcarea unui centru comercial. Ulterior, proprietarul a fost sunat de membrii clanului Duduianu care i-au cerut să plătească 3.500 de euro pentru a-și răscumpăra mașina. 

Citește și: Elvis Pian și Amar Duduianu furaseră o mașină și negociau cu proprietarul. Afacere de familie

Furau mașini din vestul Europei și le vindeau în România cu acte false 

Amar Duduianu și alți interlopi cunoscuți printre care și membrii ai clanului Sportivilor au fost cercetați și într-un alt dosar. 

Anchetatorii au descoperit că în din 2020 până în primăvara anului 2022, aceștia furaseră mașini de lux din vestul Europei pe care le aduceau în România cu acte false.

Citește și: Cum făcea jaf după jaf Clanul lui Ghiocel în SUA: “Valcea Romanian Transnational Crime Group”

Funcționari din Sectoarele 4 și 5 erau apoi mituiți, pentru a îi ajuta pe membrii grupărilor să înmatriculeze autovehiculele și să le vândă cu ate în regulă, spun anchetatorii. 

Citește și: Lovitură pentru clanul Duduianu: Elvis Pian și Amar Duduianu, săltați de poliție pe A2

Ar fi mituit o judecătoare să-și scape ”frații” de arest

Amar Duduianu a fost implicat și într-un dosar de corupție ce o viza pe o judecătoare. În august 2022, Florică Nicolae, zis Superman, Mihai Nicolae, zis Gilbert, Florin Nicolae, zis Filozof şi Ion Nicolae, zis

 Amar, patru dintre denunțătorii care au arătat anchetatorilor DNA, dar și în fața Curții de Apel București, că erau arestați preventiv, că după arestare li s-a propus un „târg” de 50.000 de euro și că după plata unei prime tranșe de 20.000 de euro au apărut și primele eliberări.

Citește și: VIDEO Momentul terifiant în care un criminal spune zâmbitor poliției: Știu ce s-a întâmplat. Vă ajut

Toți cei patru denunțători au indicat-o ca judecător care i-ar fi eliberat pe Elena Burlan-Pușcaș și au povestit cine le-a facilitat intervenția la magistrat.

Ion Nicolae, zis ”Amar”, a povestit cu lux de amănunte procurorilor DNA cum s-au dat banii pentru promisa eliberare a lui și a fraților săi.

Citește și: Interlopul Adrian Corduneanu, eliberat de trei ori de Curtea de Apel Iași. Înalta Curte s-a opus

„Prima oară când am fost arestat și a venit mama mea la penitenciar, am fost de acord cu ce mi-a spus ea. A fost o propunere a mamei. Erau foarte mulți bani.

Prima dată când s-a pus problema că aș putea fi pus liber, am acceptat. Când am văzut că am fost păcălit, am executat și pedeapsa și s-a dus și terenul, eu personal nu am mai putut face nimic.

Dacă mergeam peste Bera să iau banii, mă duceam iar la pușcărie. Mi-a părut sincer rău. Erau banii mamei mele.

N-am fost la Bera Gabriel pentru că eu am mai fost arestat după acea primă arestare. Am fost luat pentru o tăinuire și am mai luat doi ani jumate.

Am căzut iar și de aceea nu am mai ajuns la poliție. Am considerat familia Bera o familie bună. Ne știam din copilărie. Acum, nu mai discut cu Gabriel”, a spus denunțătorul.

El a povestit și cum Silvia Bera, femeia care le-a înlesnit, contra unor sume considerabile de bani, eliberarea din arest preventiv i-ar fi făcut un semn, la momentul judecării propunerii de arestare de la acel moment, care să îi inducă ideea că judecătoarea ar fi de partea lor.

„Nu știu clar, pentru că eu eram arestat, tot ce știu știu e din ce mi-a spus mama mea. Am detaliat anterior.

Când s-a judecat și am fost liberi, cea care a judecat a fost Burlan. Eu eram în boxă, iar Silvia mi-a făcut semn, arătând și spre judecătoarea Burlan, indicându-mi că trebuie să stau liniștit pentru că va fi bine.

Judecatoarea de atunci era o doamnă blondă cu parul puțin mai lung”, a mai spus ”Amar” în fața celor trei judecătoare de la ICCJ.

Săltați de mascați după ce au închiriat mașini de lux apoi le-au dezmembrat și le-au vândut pe bucăți

În martie 2023, Dumitrașcu Nicolae zis Amar, Bairam Gheorghe și Paraditu Alexandru au fost săltați de mascați într-un alt dosar privind afaceri ilegale cu mașini. 

Aceștia închiriau autoturisme de lux, le dezmembrau apoi le vindeau pe bucăți. 

Citește și: Percheziţii în judeţul Ilfov, la membri ai Clanului Duduianu, printre care Amar Duduianu

”Din cercetări, s-a stabilit că bănuiții ar fi identificat pe internet anunțuri de închirieri autoturisme de lux, după care ar fi contactat telefonic reprezentanții societății de închirieri, recomandându-se cu identitate falsă, apoi, ar fi pus la dispoziție fotocopii ale cărții de identitate și ale permisului de conducere pe numele fals. 

Citește și: Duduienii și clanul Sportivilor rămân fără mașinile furate din străinătate. 50 de percheziții

De asemenea, ar fi solicitat fotografii cu autoturismele și efectuarea plății în numerar. Imediat ce autoturismele intrau în posesia bănuiților, ar fi fost verificate cu un sistem de detectare pentru aparate GPS și erau demontate, apoi ar fi fost transportate și valorificate la centre de dezmembrări auto de pe raza județelor Prahova, Buzău și Ilfov.

Citește și: Cine sunt șefii din Poliție „pensionați” de interlopi în ultimii ani. Rolul clanurilor din Poliție

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 75.000 de euro”, a transmis Poliția Capitalei.

Amar Duduianu a fost arestat pentru 30 de zile.

De unde vine clanul interlop Duduianu

Gruparea Duduianu se trage din comuna Sintești din județul Ialomița. Au venit în București în urmă cu mulți ani și s-au apucat de infracțiuni. S-au stabilit în Sectorul 2 și în scurt timp au devenit cunoscuți pentru  cămătărie, șantaj, proxenetism și trafic de droguri.

 Cei mai în vârstă capi s-ar fi retras în comuna Sintesti.

În toamna anului 2020, la o lună după ce liderul clanului Pian a fost ucis în urma unei partide de barbut, șeful Poliției Române a demisionat din funcție. 

El a fost acuzat că a mers să negocieze cu interlopii înmormântarea lui Emi Pian.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te