Percheziţii în judeţul Ilfov, la membri ai Clanului Duduianu, printre care Amar Duduianu

DE Alexandru Pop | Actualizat: 16.03.2023 - 09:00
Percheziţii în judeţul Ilfov, la membri ai Clanului Duduianu, printre care Amar Duduianu - Foto: Facebook/Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale - SIAS

Mai multe percheziții au avut loc în județul Ilfov. Este vorba despre persoane bănuite că ar fi închiriat mașini, folosind pentru aceasta acte false, după care le-ar fi vândut la centre de dezmembrări auto, conform unui comunicat transmis de Poliția Capitalei.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Serviciul Furturi de Autovehicule au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară și 5 mandate de aducere, în județul Ilfov, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Amar Duduianu, în cătuşe, pentru înşelăciune, fals material şi uz de fals

Din noiembrie 2022 şi până în prezent, mai multe persoane ar fi indus în eroare firme de rent-a-car din Capitală și din județele Constanța și Cluj.

Bănuiții sunt Dumitraşcu Nicolae, zis Amar, din Clanul Duduianu, şi Bairam Gheorghe Poraditu Alexandru.

La semnarea unor contracte de închiriere a autovehiculelor, ar fi folosit acte de identitate false, cu scopul de a intra în posesia mașinilor și a le valorifica fără drept, obținând astfel un folos patrimonial injust, conform Poliţiei Capitalei.

Citeşte şi: VIDEO Percheziții în București și în 5 județe într-un dosar de înșelăciune. 500.000 lei prejudiciu

Din cercetări, s-a stabilit că bănuiții ar fi identificat pe Internet anunțuri de închirieri autoturisme de lux, după care ar fi contactat telefonic reprezentanții societății de închirieri, recomandându-se cu identitate falsă, apoi ar fi pus la dispoziție fotocopii ale cărții de identitate și ale permisului de conducere, pe numele fals.

Ei ar fi solicitat fotografii cu autoturismele și efectuarea plății în numerar.

Demontate şi vândute la dezmembrări

Imediat ce autoturismele intrau în posesia bănuiților, ar fi fost verificate cu un sistem de detectare pentru aparate GPS și demontate, apoi ar fi fost transportate și valorificate la centre de dezmembrări auto de pe raza județelor Prahova, Buzău și Ilfov.

Citeşte şi: Florin Salam, săltat alături de Sile Broscoi în timpul unor percheziții la cămătari și proxeneți

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 75.000 de euro. În baza mandatelor de aducere, persoanele vizate au fost conduse la audieri. 3 au fost reținute pentru 24 de ore, iar 2 dintre acestea au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te