Adevărul despre uciderea lui Emi Pian. Cine e interlopul care obișnuia să-și lichideze concurența

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 04.10.2020 - 21:28
Foto: gandul.ro

Procurorii DIICOT care l-au capturat pe Cristian Marian Bejan, considerat cel mai periculos traficant de droguri din România, au descoperit că acesta are legătură inclusiv cu asasinarea lui Emi Pian.

SHARE

Pe lângă faptul că traficantul reușise să se impună în cluburile de noapte, unde își vindea stupefiantele, acesta se ocupa și de cămătărie, afacere în care intrase în concurență directă cu liderii clanului Pian. 

În timp ce anchetau activitatea infracțională a lui  Cristian Marian Bejan, procurorii DIICOT au stabilit că, pe lângă proxenetism și trafic de droguri, acesta se apucase și de cămătărie, afacere pe care o gestiona împreună cu un clan din sectorul 2, cunoscut sub numele de Rinu, conform gandul.ro .

Citește și

„Emi Pian”, omorât pentru 5% dobândă. Tatăl său, permisie din închisoare pentru înmormântare

Anaser Duduianu, snopit în bătaie în Anglia de interlopi din Craiova. Polițiștii îl păzesc la spital

Ori, în noaptea de 3 spre 4 august, Emi Pian a avut un conflict cu doi tineri care, la fel ca și el, veniseră să-i împrumute pe jucătorii strânși la o „gală” de barbut.

Cei doi, Richard Emanuel Gheorghe și Ciprian Napi sunt tocmai „lupii” tineri ai clanului Rinu, despre care anchetatorii au descoperit că se afla în slujba lui Bejan, un lider interlop despre care s-a probat faptul că obișnuia să-și lichideze concurența, notează gândul.ro .

În acest sens, anchetatorii antimafia susțin că, începând cu anul 2012, Bejan a pus la cale numai puțin de patru crime la comandă, care, însă, au eșuat, în sensul în care deși au fost grav rănite, victimele au reușit să supraviețuiască.

Prima dată când a pus la cale asasinarea unui om, acesta se afla pe teritoriul Elveției, unde coordona o rețea de prostituție. Victima a fost atunci un proxenet albanez.

În 2015, Bejan ar fi pus la cale a doua încercare de asasinat. A fost vorba despre liderul unui grup de bodyguarzi, care ofereau servicii de pază în cluburile de noapte și care făceau concurență oamenilor agreați de el. Bărbatul a fost, însă, salvat în urma eforturilor făcute de medici.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.