Tatiana Iekel se desparte de soțul Florin Piersic pentru că „se îndrăgostea de toate partenerele”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 10.10.2023 - 09:26
Actrița Tatiana Iekel despre soțul Florin Piersic - Foto: Arhive / imagine cu caracter ilustrativ

Actrița Tatiana Iekel ar fi trebuit să împlinească 91 de ani. A fost prima soție a actorului Florin Piersic, împreună cu care are un fiu, actorul Florin Piersic, Jr. O actriță minunată care însă s-a stins mult prea devreme.

SHARE

Tatiana Iekel ar fi împlinit 91 de ani. A fost soția lui Florin Piersic. cei doi au avut un fiu pe Florin Piersic junior. Tatiana Iekel s-a născut la 10 octombrie 1932 la Iaşi, oraș în care mama sa a fost actriţă la Teatrul Naţional.

A absolvit în 1952 Institutul de Artă Cinematografică, București.

A fost repartizata la Teatrul Mic din București imediat cum a terminat Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale. Aici a jucat fără întrerupere, cu dragoste și talent, până la vârsta pensionarii. A fost repartizată în 70 de roluri.

S-a iubit cu Florin Piersic 

Povestea de iubire dintre Tatiana și Florin Piersic a început în anul 1958, la Paris. Cei doi s-au căsătorit în anul 1960 şi s-au despărţit în anul 1974. 

Într-un  interviu acordat la un post Tv, Tatiana Iekel mărturisea:

„Nu a fost iubirea vieții mele. N-aș putea să spun asta. Iubirea vieții mele a început când aveam 13 ani și eram elevă la Iași. El a fost cea mai mare iubire a vieții mele și ne-am despărțit din cauza lui Florin. Este un om care ar fi trebuit să fie liber toată viaţa… Era un crai veşnic curtat… Se îndrăgostea de toate partenerele cu care juca, iar la un moment dat s-a îndrăgostit atât de tare de una dintre partenerele lui şi i-am spus că e mai bine să ne despărţim...”

Tatiana a murit în anul 2017. 

„Tatiana, scumpa mea, de când ți-ai luat zborul către stele, mă gândesc neîncetat la tine, la noi, la cum ai apărut în viața mea și m-am îndrăgostit definitiv de tine, la cum ne-am iubit, la cum ne-am despărțit, la cum a apărut pe lume băiatul nostru pe care tu îl adorai și de care eu sunt atât de mândru și mai ales la cum am rămas prieteni, până la sfârșitul sfârșitului.

Eu, Florin, cu durere și lacrimi în ochi și în suflet, îți sărut mâna și îți mulțumesc că mi-ai fost alături și m-ai însoțit cu gândul tău bun, chiar și atunci când am fost departe unul de celălalt.

Dar tu știi bine, că deși viața ne-a despărtit, noi am rămas mereu aproape”, a spus Florin Piersic la puțină vreme după moartea Tatianei.

Teatrul i-a luat sufletul

Citește și: Artist român de geniu, pictează paralizat cu pensula legată de mână. E la pat când îl arestează

De la debutul său în 1952, a creat peste 70 de roluri, în: 'Vicleniile lui Scapin' de Moliere (r. Iulian Vișa, 1972), 'Pluralul englezesc' de Alan Ayckbourn (r. Sanda Manu, 1979 — piesă jucată de peste 500 de ori), 'Niște țărani' de Dinu Săraru (r. Cătălina Buzoianu, 1981), 'Politica' de Theodor Mazilu' (r. Silviu Purcărete, 1982), 'Richard al III-lea de Shakespeare (r. S. Purcărete, 1983), 'Trestia gânditoare' de Theodor Mănescu (r. S. Purcărete, 1984), 'Romanță târzie' de Peter Turrini (r. S. Purcărete, 1984), 'Aventura unei arhive' de Theodor Mănescu (r. S. Purcărete, 1986), 'Ana-Lia' de Dina Cocea (r. Dominic Dembinski, 1986), 'Cercul' de Arthur Schnitzler (r. Dragoș Golgoțiu', 1995).

În anul 1986, Tatiana a jucat la Teatrul Foarte Mic în piesa lui Leonid Zorin, 'Bărbatul și ...femeile'. În acest spectacol, pus în scenă de Nae Caranfil și care dura o oră și jumătate, Tatiana Iekel interpreta nouă roluri.

A revenit la Teatrul Mic după o pauză de câțiva ani, la solicitarea regizoarei Cătălina Buzoianu. Astfel, în 2005, a jucat într-o compoziție remarcabilă, în piesa 'Cum gândește Amy', de David Hare (r. Cătălina Buzoianu). În acelaşi an a jucat în filmul 'Fix alert', în regia fiului său, Florin Piersic Jr.

Tatiana Iekel a jucat și pe scena Teatrului Odeon, unde a evoluat în spectacolul 'joi Mega.Joy', în regia lui Radu Afrim.

În 2010, în cadrul Galei Premiilor UNITER, actriţa a primit Premiul pentru întreaga activitate.

Relația dintre Florin Piersic și Piersic Junior

Nu doar Tatiana a avut o relație complicată cu Florin Piersic. Fiul lor Piersic junior mărturisea relația dificilă cu celebrul său tată.

„Eu am fost în pandemie, am avut un spectacol, la Zalău și am fost la cabană la el, ca să îi fac o surpriză. Și… panică. Când m-a văzut la poarta casei…

Eu o sunasem pe soția lui, întrebasem dacă sunt acasă, pentru că voiam să îi fac o surpriză. Când m-a văzut s-a blocat, a venit la mine, nu știa cum să facă și mi-a întins pumnul. Asta, cumva, m-a șocat. Dar, după aceea, la un sfert de oră, stătea de vorbă cu colegul meu de la tehnic, la un metru distanță.

Citește și: Dramele Didei Drăgan: A vrut să își ia viața de mai multe ori. Părăsită pentru o colegă de scenă

El avea nevoie de un public. Iar eu nu cred că pot fi publicul său, așa că l-a agățat pe omul ăsta și l-a ținut așa… Și apoi m-am gândit, m-am pus în situație… nu îmi văd copilul de un an, bine, nu mai e copil, dar să îi miros părul sau ceva, să îmi bag nasul în ceafa lui, ceva. Există undeva o ruptură, care nu poate fi niciodată cusută. 

Nu am cum, pentru că noi nu am avut o relație reală. E o relație corectă, cumva, dar nu profundă. Normal că îl iubesc, că e tata.”, a mărturisit fiul lui Florin Piersic.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te