Alegeri prezidențiale LIVE

Vezi rezultatele votului în timp real
Călin Georgescu 22,81 %
Marcel Ciolacu 19,29 %
99,50 %
Elena Lasconi 19,07 %
George Simion 13,89 %
Click aici pentru rezultate complete

Hăituit de Securitate, actorul care-i face zile fripte lui Pistruiatu fuge din țară. Moare la 53 ani

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.07.2023 - 18:27
Hăituit de Securitate, actorul ce îi face zile fripte lui Pistruiatul fuge din țară. Moare la 53 ani - Foto: Arhiva
Hăituit de Securitate, actorul ce îi face zile fripte lui Pistruiatul fuge din țară. Moare la 53 ani - Foto: Arhiva

Peter Paulhoffer, supranumit și Paul Newman de România a jucat în 13 filme românești, unul dintre ele fiind și în cunoscuta serie „Pistruiatul”.

SHARE

Peter Paulhoffer, alintat Paul Newman de România a a jucat în 13 filme românești, unul dintre ele fiind în cunoscuta serie „Pistruiatul”.

În film, paul joacă rolul comisarului Botta care îl pândește și, apoi, îl înhață pe Pistruiatul pentru a putea pune mâna, în final, pe Andrei, interpretat de Sergiu Nicolaescu.

„Mihai este trimis de către Andrei la o anumită casă de pe lângă depou pentru a afla dacă locul unde trebuie să se mute este disponibil. Poliția află de la un turnător numele adreselor caselor conspirative, printre care se găsește cea unde trebuie să meargă Mihai.

Comisarul Botta, numit să supravegheze casa respectivă, îl suspectează pe Mihai (Pistruiatul n.red.) și îl înhață. Pe drum spre secția de poliție, Mihai îl epuizează fizic pe polițist, alergându-l prin tot depoul. Mihai scapă din ghearele comisarului, dar acesta îl înhață până la urmă și-l duce la poliție. Dându-se drept nepotul comisarului, Mihai reușește să-l păcălească iar pe polițist. Întors acasă îi comunică lui Andrei faptul că soluția problemei se găsește în Piața de Vechituri. 

S-a născut în România, dar are origini germane 

Peter Paulhoffer s-a nascut pe 22 iulie 1941 la Bucuresti, dar a crescut în Timișoara, în cercuri germane, fiind la origine sas. Din 1959 până în 1961, înainte de a urma actoria la „Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale” din Bucuresti, a jucat in roluri mici alaturi de actorul Emmerich Schäffer, la „Teatrul German din Timisoara”. 

Citește și: Sylvia Năstase, una dintre cele mai iubite actrițe ale Teatrului Național București, a decedat

După absolvirea „IATC”-ului in 1964 la clasa prof. Ion Fintesteanu, s-a dus la „Teatrul de Stat” din Ploiesti unde era director Toma Caragiu.

Era supranumit Paul Newman de România 

În 1969 a încercat să rămână în străinătate dar s-a reîntors, neputându-se acomoda stilulului de viață din Germania.

După ce soția și fiica lui Cristina au plecat în 1975, a avut multe greutăți de întâmpinat, deși era deja divorțat. Astfel numele său a fost șters din distribuții, cum s-a întâmplat cu mulți alți colegi aflați în situații similare, fotografiile fiind scoase, iar materialele distruse.

Citește și: Cornel Coman se prăbușește fulgerător pe scenă și moare. Avea doar 44 de ani. Jucase în 40 de filme

A jucat în 13 filme, printre care și rolul „carismaticului Căpitan” care îl urmarește pe „Pistruiatul”, dar este mereu păcălit de el.

După ani de șicane a reușit să plece și el în sfârsit, oficial, în 1981 în Germania, jucând la Teatrele din Stuttgart, Düsseldorf și München.

A jucat la Teatrele din Stuttgart, Düsseldorf si München Vlad Mugur, Liviu Ciulei, David Esrig, si turnand în rolurile „Kurt/Gorila” si „Emigrant” în 2 filme, pâna la moartea sa la München.

A murit în 1993 de o boală necruțătoare în 1993, la doar 52 de ani.
Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te