Actorul Marius Manole a returnat medalia primită de la Klaus Iohannis

DE Edi Neagu | 22.11.2021 - 11:13
Oridnul "Meritul Cultural" a fost primit de Marius Manole în 2016. FOTO: Facebook

Marius Manole a depus, la Palatul Cotroceni, ordinul „Meritul Cultural” în semn de protest față de intrarea PSD la guvernare.

SHARE

Actorul Marius Manole a înapoiat, luni, la Palatul Cotroceni decoraţia Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler primită în anul 2016 de la preşedintele Klaus Iohannis.

"Mie mi se pare că este un moment foarte periculos pentru România. A mai fost în acest moment. Acum chiar e periculos. Am fost întrebat de ce fac asta? Pentru că munca mea şi meritele mele rămân oricum fără această medalie. Mi s-a reproşat că această medalie este dată de România, de ţară. Eu nu cred asta pentru că nu a fost întrebat fiecare cetăţean dacă Marius Manole trebuie să primească, e decizia unor oameni, tot din Guvern. (...) O instituţie care pe mine nu mă mai reprezintă de foarte mult timp şi cred că nu am de ce să nu fac acest gest. În primul rând, mie mi-a anulat domnul Iohannis cu această decizie a domniei sale de a gira acest Guvern PSD-PNL toate zilele în care am stat în piaţă, în care am luptat pentru legile justiţiei, pentru ca Constituţia noastră să fie respectată. Ce se întâmplă acum ne întoarcem în timp şi avem un PSD care intră pe covorul roşu în Guvern pe uşa din faţă, acest partid care se declară reformat şi care cu siguranţă nu este reformat, aşa că eu zic că acest ordin trebuie să rămână aici la Administraţia Prezidenţială pentru că mie nu-mi foloseşte la nimic", a spus Manole, la intrarea de la Palatul Cotroceni.

Citește și: OMS, „îngrijorată” de răspândirea COVID în Europa: 500.000 de decese ar putea surveni până în martie

Manole a reiterat că pentru el preşedintele Klaus Iohannis este un "trădător".

"L-am votat pe domnul Iohannis, l-am susţinut pe domnul Iohannis, am crezut în domnul Iohannis, am crezut că este singura cale spre o Românie europeană şi democrată în care lucrurile să funcţioneze şi justiţia să fie liberă. Iată că votul meu a fost înşelat şi cineva mi-a spus: dacă nu ţi-ai dat seama în 2016 că susţii un preşedinte să-şi fie ruşine. Nu, nu mi-e ruşine. În momentul acela nu era nimic atât de grav şi lucrurile nu erau aşa şi Iohannis era Iohannis. Iată că între timp lucrurile s-au schimbat. Mi se un gest de igienă să sancţionezi pe cineva chiar dacă l-ai susţinut. Susţinerea nu vine necondiţionată, nu vine la pachet. Dacă am votat poţi să vinzi şi ţara că eu doar te-am votat şi te susţin până la capăt. Nu, pentru că este de datoria noastră să fim vigilenţi şi să avem grijă de ţara noastră", a explicat actorul.

El a arătat că a ales să facă acest gest luni, în contextul consultărilor care urmează la Palatul Cotroceni privind desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru.

Citește și: Ce-l recomandă pe Cseke să fie ministru la Sănătate și Dezvoltare: manager de petshop și florărie

Manole a vorbit şi de momentele în care s-a simţit dezamăgit de preşedintele Klaus Iohannis.

"Primul moment a fost când a demis-o pe Codruţa Kovesi. Acela a fost primul meu semnal de alarmă, iar acum cu domnul Cîţu, ce a făcut cu marea echipă câştigătoare care a reuşit să ducă România în cea mai mare criză politică de când suntem noi. Acesta a fost motivul pentru care am zis gata. Cred că este momentul ca Iohannis să şi plece dacă e să mă întrebaţi pe mine", a spus actorul, relatează Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.