Accesul la spectacolele TNB din 23 septembrie se va face doar certificatul de vaccinare

DE Daniel Toșa | 22.09.2021 - 14:55
Accesul la spectacolele TNB din 23 septembrie se va face doar certificatul de vaccinare/FOTO: Facebook/TNB

Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti a anunţat, pe pagina de Facebook, că începând din 23 septembrie accesul spectatorilor în sălile TNB se va face pe baza dovezii vaccinării, testării sau prezentării unui certificat digital al UE privind Covid-19.

SHARE

În Bucureşti, numărul de infectări cu virusul SARS-CoV-2 a depăşit pragul de 3/1.000 de locuitori şi începând din data de 23 septembrie 2021, accesul spectatorilor la spectacolele TNB se face cu respectarea prevederilor în conformitate cu dispoziţiile Hotărârii de Guvern Nr. 990/2021 din 17 septembrie 2021: „Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/ sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în judeţ/localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori”.

Citește și: Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală a depășit 50% în București. În 40% din județe, e peste 30%

„Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii (…)”.

În situaţia actuală, accesul publicului în sala de spectacole (50% din capacitatea maximă) va fi permis pe baza prezentării dovezii vaccinării, testării sau trecerii prin boală, care se realizează doar prin intermediul certificatului digital al UE privind Covid-19, disponibil la adresa https://certificat-covid.gov.ro/, a cărui verificare este responsabiltatea organizatorului, prin aplicaţia mobilă de verificare "Check DCC"., se arată în mesaj. 

Purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile, precum şi pe toată durata spectacolului rămâne obligatorie. 

Citește și: Cum au furat Burtea, Bibi și Părăuță 250.000 de euro și au fost prinși când îi spărgeau la mare

În cazul spectatorilor care au achiziţionat bilete şi nu îndeplinesc condiţiile precizate şi prevăzute în Hotărârea de Guvern în noul context epidemiologic (depăşirea pragului de 3/1.000 de locuitori) - aceştia îşi vor putea recupera contravaloarea biletelor achiziţionate fizic de la Casa de bilete a Teatrului sau de la mystage.ro pentru cele online.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te