A murit fiica Principesei Ileana a României, Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei

DE Daniel Toșa | 18.08.2021 - 13:07
A murit fiica Principesei Ileana a României, Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei/FOTO: Facebook/CastelulBran

Administraţia Castelului Bran a anunţat printr-o postare pe Facebook decesul Alteței Sale Imperiale și Regale Arhiducesa Maria Magdalena Holzhausen, membră a familiei Habsburg, moştenitoare a Castelului Bran.

SHARE

Fiică a Principesei Ileana a României şi a Arhiducelui Anton al Austriei, Maria Magdalena s-a născut la 2 octombrie 1939, la Castelul Sonnberg din Austria. Alături de fraţii ei Ştefan şi Dominic, şi de surorile ei Maria Ileana, Alexandra şi Elisabeta, a copilărit în ţară, la Bran şi la Bucureşti.

A trăit o parte din anii adolescenţei în Statele Unite ale Americii şi apoi s-a stabilit pentru totdeauna în Austria, la Salzburg, unde a închis ochii. A fost căsătorită cu Baronul Hanns von Holzhausen şi împreună au avut trei copii, Baronul Johannes, Baronul Georg şi Baroana Alexandra von Holzhausen.

Arhiducesa Maria Magdalena a fost foarte legată de România şi a petrecut multe clipe alături de Familia Regală, la Bucureşti şi Sinaia, la Săvârşin şi Balcic. În ultimii 13 ani, arhiducesa a călătorit împreună cu soţul ei, alături de Custodele Coroanei şi de Principele Radu, în Trenul Regal şi a vizitat multe oraşe din ţară, precum Cluj, Sibiu, Oradea, Arad, Alba Iulia, Braşov şi Făgăraş.

Citește și: Vicepreședintele afgan și fiul unui comandant militar au adunat forțele anti-talibane lângă Kabul

În anul 2008, Arhiducesa Maria Magdalena şi Baronul Hanns von Holzhausen au venit împreună cu un număr de personalităţi austriece la Bucureşti şi au fost oaspeţii Custodelui Coroanei şi ai Principelui Radu la Palatul Elisabeta. Din acel moment, cele două familii au fost nedespărţite.

„La Castelul Bran deplângem trecerea la cele veșnice, după o îndelungată si nemeritată suferință, a Alteței Sale Imperiale și Regale Arhiducesa Maria Magdalena Holzhausen.

Model de grație, demnitate și căldură, a fost, alături de frații săi, piatra de temelie pentru reconstrucția Castelului Bran, răvășit după decenii de înstrăinare. A împletit, cu regala discreție, îndrumarea și sprijinul cu umorul său de neegalat, devenind una dintre legendele Branului.

Citește și: Apartament cu două camere la Mamaia, 1.000 €/noapte. Cinci camere în Dubai, 500 € și o stea în plus

Ne exprimăm întreaga compasiune față de soțul acesteia, Baronul Hans von Holzhausen, copiii, Baronul Johannes, Baronul Georg și Baronesa Alexandra, precum și față de frații Alteței Sale, Arhiducele Dominic Habsburg și Arhiducesa Alexandra Baillou.

Se va afla mereu în inimile și în rugăciunile noastre, alături de bunica sa, Regina Maria, de mama sa, Principesa Ileana și de draga sa soră, Arhiducesa Elisabeth. Dumnezeu să o odihnească în pace veșnică”, a transmis administrația Castelului Bran.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te