A fost bătut recordul de temperatură în București în luna ianuarie: 20 de grade. Ce ne așteptă

DE Alex Darvari | 18.01.2023 - 15:39
A fost bătut recordul de temperatură în București - Foto: Pexels

Anunțul a fost făcut de climatologul Roxana Bojariu. Este cea mai călduroasă zi din ianuarie de când se fac măsurători în capitala țării.

SHARE
„La București recordul de temperatură în Ianuarie a fost bătut azi: 20 grd. C față de 18 grd. C”, a anunțat meteorologul Roxana Bojariu. 
 

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

 
 
BANAT
Pe parcursul primei săptămâni, valorile de temperatură se vor situa cu mult peste cele  specifice perioadei. În zilele cele mai calde, respectiv 17 și 18 ianuarie, vor fi maxime de 12...15  grade și minime de 4...8 grade, iar între 19 și 22 ianuarie, temperatura aerului, cu mici oscilații,  va avea valori maxime de 5...9 grade și minime de -2...2 grade, mediat regional. Ulterior, răcirea vremii va continua, în timpul nopților vor fi valori negative, ce vor coborî spre o medie de -4 ...-3 grade (apropiate de normele din ultima decadă a lunii ianuarie), iar ziua vor fi în general  2...5 grade. În intervalul 17-22 ianuarie, vor fi precipitații frecvente și local se vor acumula cantități de  apă mai însemnate, astfel că regimul pluviometric va fi excedentar; va ploua, iar între 20 și 22  ianuarie vor fi posibile și precipitații mixte. În cea de-a doua săptămână, probabilitatea pentru  precipitații va fi relativ redusă.
 
TRANSILVANIA
În cea mai mare parte a intervalului de referință, valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice lunii ianuarie, cu abateri pozitive semnificative între 17 și 22 ianuarie, când se vor înregistra maxime de 9...15 grade și minime de 0...5 grade. Din data de 23 ianuarie, vremea se va mai răci, însă în marea lor majoritate temperaturile estimate vor fi mai ridicate decât cele normale, 0...4 grade ziua și -6...-2 grade noaptea, mediat regional.
Între 18 și 22 ianuarie, vor fi precipitații locale, temporare – la început ploi, apoi posibil  mixte, regimul pluviometric fiind ușor excedentar în vestul și 
 
MOLDOVA
La începutul intervalului, vremea va fi în încălzire accentuată, astfel că valorile de temperatură vor fi semnificativ mai ridicate decât cele normale în luna ianuarie, cu medii ale maximelor de 6...13 grade (chiar mai mari în data de 18 ianuarie) și ale minimelor de 0...6 grade. Din data de 23 ianuarie, temperaturile vor fi în scădere, dar în general se vor situa tot peste cele climatologic specifice, fiind estimate valori diurne de 1...4 grade și nocturne de -6...-2 
grade, mediat regional. 
Între 17 și 19 ianuarie, pe areale restrânse va ploua slab, iar pentru perioada 20-23 ianuarie sunt estimate precipitații locale, mixte. Din 24 ianuarie, probabilitatea pentru precipitații  va fi redusă.
 
MUNTENIA
Încălzirea apreciabilă a vremii din prima parte a intervalului, va determina înregistrarea unor valori termice semnificativ mai ridicate față de cele normale în luna ianuarie, în special între 17 și 19 ianuarie când media maximelor va fi de 15...19 grade, iar a minimelor de 4...8 grade. Temperaturile vor fi în scădere începând din 23 ianuarie, dar chiar și după această dată este estimat un regim termic mediu în general peste cel climatologic specific perioadei, cu valori diurne de 4...9 grade și nocturne de -3...0 grade.
În primele zile, pe arii restrânse vor fi averse de ploaie, în general slabe, iar probabilitatea pentru precipitații locale va fi mai ridicată între 21 și 23 ianuarie

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te