A comandat incendierea maşinii scumpe a unui rival. Totul a pornit de la o suspendare de permis

DE Alin Crișan | Actualizat: 17.08.2023 - 21:53
Incendiu mașină - Foto: Ziarul de Iași/ Imagine cu caracter ilustrativ

Planul i-a reuşit, dar va ajunge în spatele gratiilor, alături de cel pe care l-a plătit pentru a i-l pune în aplicare.

SHARE

Supărat de faptul că soţia asociatului său de afaceri rămăsese fără carnet, un ieşean s-a hotărât să o răzbune. 

A comandat incendierea maşinii scumpe a unui rival. Totul a pornit de la o suspendare de permis

Ioan Şalaru deţinea, împreună cu un prieten al său, M.M., o firmă de transport internaţional de persoane şi coletărie. Pe 6 iunie 2022, soţia lui M.M. a fost implicată într-un accident rutier într-o benzinărie din Scobinţi, intrând în coliziune cu un Audi A6 condus de soţia lui C.D.M., cu care M.M. avea relaţii relativ tensionate.

Soţia lui M.M. nu a anunţat poliţia de producerea accidentului, ca urmare ea fiind sancţionată contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile. Faptul a agravat divergenţele deja existente dintre M.M. şi C.D.M. Conform declaraţiilor ulterioare ale unui martor, soţia lui M.M. „purta rugăciuni la biserică” împotriva lui C.D.M.

Aflând de cele întâmplate, Şalaru nu a mai aşteptat ca Dumnezeu să răspundă rugăciunilor, ci i-a dat o mână de ajutor. A discutat problema cu Ionuţ Teodoriu, zis „Chiştoc”, convingându-l să incendieze maşina lui C.D.M. În seara zilei de 24 iulie 2022, Şalaru l-a dus pe Teodoriu până la locuinţa lui C.D.M. din satul Sticlăria, în „recunoaştere”, pentru a stabili detaliile acţiunii.

Conform procurorilor, Teodoriu a cerut iniţial 10.000 de lei ca plată, mulţumindu-se în final cu 8.000 lei. La două ore după „recunoaştere”, Teodoriu a acţionat. A pătruns în curtea lui C.D.M., a turnat conţinutul unei sticle de o jumătate de litru de benzină pe autoturismul Audi A6 al acestuia şi i-a dat foc.

A fugit apoi, părăsind locul incendiului. Focul a fost observat de cei din casă, care au încercat, fără succes, să-l stingă. Intervenţia pompierilor din Târgu Frumos a limitat proporţiile incendiului, salvând casa aflată la 6 metri distanţă şi un alt autoturism, VW Passat, aflat la doar trei metri.

Identificarea şi reţinerea celor doi incendiatori nu a reprezentat o problemă prea mare pentru anchetatori. Teodoriu a venit până la un bar din apropierea locului faptei cu taxiul, şoferul acestuia reţinând că avea asupra lui două sticle, una de bere, cealaltă cu benzină.

Camerele video instalate pe raza comunei Scobinţi l-au surprins apoi pe Teodoriu mergând pe jos până la casa lui C.D.M., dar şi părăsind în fugă curtea acestuia. Teodoriu şi Şalaru au fost trimişi în judecată pentru violare de domiciliu şi distrugere, respectiv pentru instigare la comiterea acestor fapte.

Citește mai multe pe Ziarul de Iași

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te