40 kilograme de droguri periculoase, confiscate la graniță. Urmau să ajungă în Germania

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 24.05.2024 - 12:49
Droguri descoperite în cabina unui tir bulgăresc - Foto: Poliția de Frontieră-IGPR-DIICOT
Foto: Poliția de Frontieră-IGPR-DIICOT

Autoritățile române au confiscat 40 de kilograme de metamfetamină, considerat un drog de mare risc, la granița cu Bulgaria. Valoarea stupefiantelor se ridică la 8 milioane de lei. Acesta urmau să ajungă în Germania

SHARE

Un cetățean bulgar a fost arestat pentru 30 de zile după ce a fost prinst transportând nu mai puțin de 40 de kilograme de metamfetamină. 

Drogurile erau ambalate în caserole din plastic și ascunse în cabina camionului pe care îl conducea. 

40 kilograme de droguri periculoase, confiscate la graniță. Urmau să ajungă în Germania 

Totul s-a întâmplat în noaptea de miercuri spre joi. Bărbatul a crezut că nu-l va controla nimeni însă s-a înșelat.

Citește și: VIDEO Experiment. Un polițist a arătat cum putea trece cu droguri prin Portul Constanța. Ce a făcut

”Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, au depistat într-un camion condus de un cetăţean bulgar aproximativ 40 de kilograme de

 metamfetamină. La propunerea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Craiova, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj a admis arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

În data de 23.05.2024, în jurul orei 01.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat Vidin, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion, un cetățean bulgar în vârstă de 52 de ani.

Acesta circula pe ruta Bulgaria–Germania și transporta sticlă, conform documentelor prezentate”, au transmis autoritățile.

Citește și: Traficul de droguri în școlile românești distruge vieți: "Mulți tineri ajung la spital încătușați"

”Cu ocazia efectuării controlului, poliţiştii de frontieră împreună cu omologii bulgari au descoperit în interiorul cabinei, disimulate în capitonaj, mai multe cutii de plastic (caserole) în care se afla o substanță solidă sub formă de cristale.

În cauză, au fost sesizaţi polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, iar în urma inventarierii au fost descoperite 40 cutii din material de plastic ce conțineau cantitatea totală de aproximativ 40 kg de substanță, în valoare de aproximativ 8 milioane lei.

În aceeași zi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea șoferului, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc”, au transmis Poliția de Frontieră, IGPR și DIICOT.

vVneri a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te