3,5 miliarde de lei pentru Sănătate și 3 miliarde lei pentru Educație din Fondul de Rezervă. Lista

DE Alin Crișan | Actualizat: 23.11.2023 - 19:36
3,5 miliarde de lei pentru Sănătate și 3 miliarde lei pentru Educație din Fondul de Rezervă. Lista - Foto: Arhivă/ Imagine cu caracter ilustrativ

3,5 miliarde de lei pentru Sănătate și 3 miliarde lei pentru Educație din Fondul de Rezervă. Guvernul a aprobat suplimentarea bugetelor mai multor ministere.

SHARE

Guvernul a aprobat 3,5 miliarde de lei pentru Sănătate și 3,015 miliarde lei pentru Educație din Fondul de Rezervă. S-au suplimentat bugetele mai multor ministere.

3,5 miliarde de lei pentru Sănătate și 3 miliarde lei pentru Educație din Fondul de Rezervă. Lista

Guvernul a aprobat joi suplimentarea din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului a bugetelor mai multor ministere.

*** Bugetul Ministerului Educaţiei a fost majorat cu suma de 3,015 miliarde de lei. Fondurile vor asigura plata veniturilor personalului din învăţământ, a burselor pentru elevi şi studenţi şi acoperirea cheltuielilor necesare pentru căminele şi cantinele din subordinea Ministerului Educaţiei.

Citește și: 150.000.000 de lei pentru spitalele din România. Unde merg de fapt acești bani

De asemenea, banii alocaţi în plus merg să susţină finanţarea instituţiilor de învăţământ de stat, particulare acreditate şi confesionale.

*** Bugetul Ministerului Finanţelor a fost suplimentat cu suma de 1,2 miliarde de lei, reprezentând credite de angajament şi credite bugetare, fonduri destinate acoperirii deficitului bugetar în urma execuţiei bugetare, volumul datoriei de refinanţat până la sfârşitul anului 2023, dar şi asigurarea în avans a nevoilor de finanţare aferente anului 2024 în conformitate cu Strategia de administrare a datoriei guvernamentale 2023 - 2025.

*** Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a primit o suplimentare de buget de 300 milioane lei, reprezentând credite bugetare, sumele prevăzute fiind destinate implementării măsurii temporare "Sprijin pentru România" prin acordarea tranşei din luna decembrie a sprijinului material sub forma tichetelor sociale pe suport electronic, potrivit OUG nr. 63/2022, cu modificările şi completările ulterioare.

*** Bugetul Ministerului Muncii a fost suplimentat cu 2,08 miliarde lei (credite de angajament şi credite bugetare).

Fondurile se alocă pentru plata alocaţiilor şi a indemnizaţiilor pentru creştere copii, pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi, ajutoare pentru încălzirea locuinţei, ajutoare refugiaţi şi alte drepturi sociale.

Tot la Ministerul Muncii a fost alocată suma de 35,6 milioane lei în vederea finanţării cheltuielilor suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Ministerul Muncii a primit alte 657,18 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru suplimentarea transferurilor din bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat în vederea asigurării plăţii drepturilor de asigurări sociale.

*** Ministerul Sănătăţii a primit o suplimentare de buget de 3,5 miliarde lei. Fondurile se alocă pentru suplimentarea transferurilor din bugetul de stat către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru finanţarea cheltuielilor cu materiale şi prestări servicii cu caracter medical.

Totodată, a fost aprobată şi alocarea sumei de 200 milioane lei din Fondul de rezervă către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate (FNUASS), prin bugetului Ministerului Sănătăţii, asigurând astfel decontarea parţială a serviciilor medicale spitaliceşti acordate pacienţilor.

*** Bugetul Ministerului Justiţiei a fost suplimentat cu suma de 133,86 milioane lei credite de angajament şi 138,86 milioane lei credite bugetare, respectiv cu suma de 1,49 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Sumele sunt destinate angajării şi achitării cheltuielilor de personal aferente lunii noiembrie cu termen de plată în luna decembrie, a cheltuielilor de capital pentru lunile noiembrie şi decembrie, precum şi a ajutoarelor sociale aferente lunii noiembrie cu termen de plată în luna decembrie, pentru aparatul central al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi unităţilor subordonate, inclusiv pentru activităţile specifice desfăşurate în penitenciare spital.

*** Bugetul Ministerului Afacerilor Interne a fost suplimentat cu suma de 1,33 miliarde lei, reprezentând credite de angajament şi credite bugetare, pentru plata unor drepturi de natură salarială.

De asemenea, bugetul MAI a fost crescut cu suma de 575 milioane lei, reprezentând credite de angajament şi credite bugetare, pentru plata unor drepturi de natură socială.

Citește și: Ministrul Muncii: „România trebuie să găsească bani pentru pensii”

*** Ministerului Mediului i-a fost alocată suma de 2,74 milioane lei, reprezentând credite de angajament şi credite bugetare, pentru plata unor drepturi de natură salarială aferente lunii noiembrie 2023.

*** Ministerul Economiei a primit 6 milioane de lei, reprezentând credite de angajament şi credite bugetare, în vederea achitării drepturilor de natură salarială aferente lunii decembrie, stabilite potrivit actelor administrative emise în anul 2023.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te