Lucian Pahonțu care, de 20 de ani, este șeful SPP a fost trecut în rezervă de Klaus Iohannis și va ieși la pensie.
30.000 lei salariu pentru șeful SPP Lucian Pahonțu, fost șef de pluton în trupele de Securitate
Pahonțu și-a început cariera în anul 1987. El pretinde că, până la Revoluție, a fost "comandant de pluton în Ministerul Afacerilor Interne". De fapt, fostul șef al Serviciului Român de Protecție și Pază era încadrat în Trupele de Securitate ale lui Ceaușescu.
Citește și: Lucian Pahonţu, şeful SPP, general cu patru stele, a fost trecut în rezervă de Klaus Iohannis
Ulterior a fost șef de Stat Major la Brigada 11 Mobilă Jandarmi Bucureşti (1999-2002) şi comandant al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş” (2002-2005). A ajuns general de brigadă (cu o stea) la 1 decembrie 2003.
Ultima delcarație de avere arată că este mai bine plătit decât președintele Iohannis. Pahonțu are 4 terenuri și 2 case. El are datorii de 92.000 de lei. El nu a pus niciun leu deoparte deși a câștigat anul trecut 30.000 de lei pe lună.
Soția sa este Prodecan la Facultatea de Medicină Carol Davila de unde a încasat, anul trecut, 16.000 lei pe lună. Cu venituri lunare de 46.000 lei, familia Pahonțu nu reușește să pună niciun leu deoparte.
Pahonțu are 60 de ani
Lucian Pahonţu, şeful SPP, general cu patru stele, a fost trecut în rezervă de Klaus Iohannis. Conform Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Iohannis a semnat ”decretul privind trecerea în rezervă a domnului general – cu patru stele Pahonţu Lucian-Silvan", din Serviciul de Protecţie şi Pază, la data de 2 noiembrie 2024”.
Pahonţu împlineşte anul acesta 60 de ani şi se află la conducerea SPP din 2005, conform News.ro.
UPDATE Lucian Pahonţu rămâne încă şase luni şeful SPP, după trecerea sa în rezervă de către preşedinte.
Conform unui comunicat al instituției, încetarea calităţii de director SPP, cu rang de secretar de stat, presupune emiterea unui decret de eliberare din funcţie.
Pahonţu a fost în centrul unui scandal notoriu în anii în care Liviu Dragnea controla PSD. La începutul anului 2019, aşa cum a scris Newsweek, liderul social-democraţilor, care era preşedintele Camerei Deputaţilor, a renunţat la serviciile SPP, împreună cu mai mulţi lideri ai partidului, şi a încercat să taie bugetul SPP, dar parlamentarii s-au opus.
Directorul Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP), Lucian Pahonţu, declara atunci, după şedinţa comisiilor de specialitate din Parlament, că a prezentat proiectul de buget comisiilor, precizând că nu poate comenta eventuale tăieri de buget, pentru că nu ştie despre acestea.
Citeşte şi: FOTO Dragnea, delir pe muzică de acordeon: NATO ne bagă în război, UE fură, firmele, naționalizate