3 polițiști de la Sectorul 1 îmbuibați de șpăgi, săltați de DNA pentru multiple acuzații de corupție

DE Daniel Toșa | Actualizat: 21.08.2024 - 14:50
3 polițiști de la Sectorul 1 îmbuibați de șpăgi, săltați de DNA pentru multiple acuzații de corupție - Foto: Facebook/DNA
3 polițiști de la Sectorul 1 îmbuibați de șpăgi, săltați de DNA pentru multiple acuzații de corupție - Foto: Facebook/DNA

Dragoș George Voinea, șeful Compartimentului Control Activități Comerciale din Direcția Control Urban a Poliției Locale Sector 1, alături de alți doi colegi, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA într-un dosar complex ce implică multe fapte de corupție.

SHARE

Conform unui comunicat al DNA, miercuri, procurorii Secției de Combatere a Corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv sau arest la domiciliu, a trei polițiști locali implicați în acest caz.

3 polițiști de la Sectorul 1 îmbuibați de șpăgi, săltați de DNA pentru multiple acuzații de corupție

În fruntea acuzațiilor se află Dragoș George Voinea, acuzat de luare de mită în formă continuată, cu cinci acte materiale, și complicitate la fals intelectual.

Marina Roxana Avram și Florentina Iordache, ambele polițiste în cadrul Poliției Locale Sector 1, sunt și ele vizate pentru infracțiuni similare și altele, cum ar fi trafic de influență și divulgarea de informații nepublice.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2022-2024, cei trei polițiști ar fi pretins și primit sume între 1.000 și 14.000 de euro de la reprezentanți ai unor firme din domeniul alimentației publice. Banii ar fi fost dați în schimbul aplicării unor sancțiuni mai blânde sau evitării acestora, în legătură cu nereguli descoperite în timpul controalelor.

De asemenea, inculpatele Avram și Iordache sunt acuzate că au întocmit documente falsificate pentru a acoperi veniturile ilicite obținute de firmele verificate.

Citește și: Trei poliţişti de la Rutieră şi unul pensionat, puși sub acuzare pentru mită. Șpaga, 200-1.300 lei

Procurorii mai susțin că cele două polițiste și-ar fi traficat influența pentru a obține o soluție favorabilă într-un dosar comercial, în schimbul sumei de 6.000 de euro. Marina Roxana Avram ar fi folosit resursele propriei mame, angajată la o companie de telefonie mobilă, pentru a accesa ilegal datele personale ale iubitei unui alt polițist local.

În dosar, DNA mai menționează că alți cinci inculpați și-au recunoscut vinovăția, printre care și Florin-Georgian Mânzu, acuzat de divulgarea informațiilor secrete de serviciu și instigare la acces ilegal la un sistem informatic.

Citește și: Maior din armata română „călcat” de DNA pentru șpagă. Câți bani lua pentru angajări?

Toți cei cinci inculpați au primit pedepse cu suspendare și au fost obligați să presteze muncă neremunerată în folosul comunității.

Dosarele, împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției, au fost înaintate Tribunalului București, procurorii propunând menținerea măsurilor asigurătorii dispuse pe parcursul anchetei.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te