212 persoane pe „lista neagră” a ANAF. Cel mai mare prejudiciu ar fi de 22 milioane lei

DE Alin Crișan | Actualizat: 29.06.2022 - 22:21
212 persoane pe „lista neagră” a ANAF. Cel mai mare prejudiciu ar fi de 22 milioane lei212 persoane pe „lista neagră” a ANAF. Cel mai mare prejudiciu ar fi de 22 milioane lei/Profimedia

Lucian Heiuș a afirmat că inspectorii ANAF au descoperit un prejudiciu de 22 de milioane de lei în urma controalelor dispuse la persoanele fizice.

SHARE

Lucian Heiuş a afirmat că în privinţa controalelor la persoane fizice, anunţate de el, aceste persoane au fost identificate pe baza unui program informatic, pentru că inspectorii ANAF nu au cum să verifice milioane de CNP-uri.

”Am pornit de la ce prevede legea, am luat şi am verificat în prima fază venitul declarat al fiecărei persoane, am accesat bazele proprii de date ale ANAF şi alte instituţii, la care ANAF are acces, ce maşini, bunuri imobile, clădiri apartamente, le cumpără, ne-am uitat în sistemul bancar cât au crescut conturile bancare ale persoanelor, cât au fost creditate societăţile comerciale, pentru că, din păcate, în România este un sport naţional, să îţi împrumuţi tu ca patron societatea şi cu sume foarte mari. Avem acces la aceste informaţii. Sunt sume mari de bani care apar că se creditează societăţile”, a afirmat şeful ANAF.

Lucian Heiuş a mai precizat că s-a uitat după capitalul social sau acţiunile la societăți, potrivit news.ro

Citește și: VIDEO Ucraina și Rusia, schimb de prizonieri: 144 ucraineni, eliberați. 95 au apărat Azovstal

”Am făcut această analiză pe 4 ani încheiaţi, în septembrie sau octombrie vom avea şi anul 2020. (..)  Am identificat venitul estimat de noi, am comparat cu venitul declarat şi am constatat că există diferenţe. Această diferenţă trebuia să îndeplinească două condiţii, să fie mai mult de 10% decât venitul declarat şi nu mai puţiun de 50.000 de lei, nu ne coborâm la diferenţe care nu sunt relevante.În cei 4 ani s-a acumulat această sumă de 20 de miliarde”, a precizat Lucian Heiuş. 

El a continuat: ”Avem selectaţi 214 persoane sau 215 persoane, la care riscul de neconformare la declarare este foarte evident, şi la care se va intra în control începând cu 1 iulie”.

Citește și: VIDEO SUA susțin vânzarea de avioane F-16 către Turcia, după ce Ankara a acceptat extinderea NATO 

Şeful ANAF a mai spus că ”suma cea mai mare descoperită la aceste prime 215 persoane a fost de 22 de milioane de lei, diferenţă între venituri”. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.