1.000 de tablete au fost donate copiilor dezavantajați din România de HS Timber Group

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 10.12.2020 - 16:30
O companie austriacă a donat peste o mie de tablete copiilor dezavantajați din România/FOTO: unsplash.com

În contextul pandemiei, copiii au nevoie de sprijin pentru a învăța în condiții optime și la școala online iar o compania de origine austriacă HS Timber Grouă a donat peste 1.000 de tablete copiilor care aveau nevoie prin inițiativa „Împreună!”.

SHARE

Compania a donat elevilor din zonele în care activeză peste 1.000 de tablete cu abonament la Internet, 32 de școli din 13 județe fiind partenere ale acestei inițiative. Efectele pandemiei de COVID-19 au dus la restricționarea accesului fizic în școlile din România. Beneficiarii donației sunt copii care nu au echipamente corespunzătoare pentru a participa la procesul educațional online.

„Pentru cine muncim, dacă nu pentru copiii noștri! Ce e mai important decât educația? Este esențial să fim alături de copii, în special când au atâta nevoie de ajutor. Situația generată de pandemie a adus schimbări majore, școala a trebuit să se adapteze, iar copiii din mediile defavorizate au cel mai mult de suferit. Prin inițiativa „Împreună!” colaborăm cu administratorii școlilor din zonele în care activăm pentru a oferi sprijinul nostru acestor copii,” a declarat Dan Bănacu, director general al HS Timber Productions.

Judit Istok, directorul Școlii Gimnaziale Orban Balasz din Moacșa, județul Covasna, are în grijă 111 copii. O parte dintre ei au dificultăți de adaptare la școala online din cauza lipsei echipamentului adecvat sau a infrastructurii necesare. „Majoritatea acestor copii participă la cursuri online numai dacă asigurăm noi echipamente și ceea ce avem ca rezervă nu este suficient. Prin această donație, 24 de copii vor avea o șansă, o oportunitate de a-și îmbunătăți viitorul. Tableta este un instrument personal, care va putea fi folosit la școală și după sfârșitul acestei perioade dificile, ” a declarat Judit Istok.

Marcela Țugulea, director al Școlii Gimnaziale Regina Elisabeta din Rădăuți, se confruntă cu probleme asemănătoare: „În școala noastră sunt elevi care provin din familii cu mai mulți copii, astfel că numărul dispozitivelor electronice este insuficient. Pentru acești elevi, tableta, însoțită de un abonament la internet pentru un an, este un pas important pentru reducerea decalajelor, o șansă de recuperare pentru toți, o șansă de mai bine.”.

Donația celor peste 1.000 de tablete, în valoare de 272.000 de Euro, continuă eforturile companiei din primăvară. Sub deviza «Împreună!», compania a contribuit direct și a susținut activitățile autorităților și organizațiilor locale în lupta pentru prevenirea răspândirii COVID-19, prin donații și sponsorizări de echipamente medicale și materiale sanitare de peste 307.000 de Euro, potrivit unui comunicat al companiei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te