Top 100 Români de Pretutindeni: Daniel C. Dănilă, medic oncolog și cercetător la New York

DE Newsweek România | Actualizat: 14.01.2022 - 18:16
Daniel C. Dănilă

Daniel C. Dănilă s-a născut în Craiova, a trăit în București și și-a dorit să fie medic încă din copilărie. Acum este un reputat oncolog la 
New York.

SHARE

Medicul spune că este mândru că-i oltean. „Chiar dacă de la un an am copilărit în București, cumva mă simt legat de olteni.

Citește și: Top 100 Români de Pretutindeni 2021

Îmi aduc aminte că m-am decis să mă fac medic de foarte mic, cred că pe la 5-6 ani, când am fost impresionat de medicii care ajutau bolnavii și am vrut să fiu ca ei.

Așa că mi-a fost simplu să răspund la perena întrebare: ce o să te faci când crești mare? Constant, răspunsul meu a fost: medic“, își amintește Daniel Dănilă.

După ce a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, el a ajuns în Boston, Massachusetts, cu o bursă de cercetare/schimb de experiență de trei luni de la Worchester Institute for Student Exchange (W.I.S.E).

„Acea scurtă perioadă mi-a dat oportunitatea să cunosc un grup de cercetare foarte puternic la Massachusetts General Hospital în neuroendocrinologie.

S-a potrivit perfect să îmi continui cercetarea în tumori hipofizare, similară cu cercetarea din facultate în grupul profesorului Coculescu“, ne-a spus medicul român. 

Dr. Daniel Dănilă a urmat pregătirea în specialitate și cursuri postdocto-rale la Massachusetts General Hospital, Harvard Medical School, în perioada 1997-2005.

S-a alăturat, din 2005, echipei multidisciplinare de tratament al cancerului de la Memorial Sloan Kettering Cancer Center din New York.

În calitate de specialist în oncologie medicală, oferă pacienților cu cancer de prostată sau alte tipuri de tumori maligne genito-urinare abordări terapeutice individualizate care includ cele mai noi clase de tratament medical hormonal sau biologic, precum și recomandări de diagnostic avansat, pentru a obține cele mai eficace tratamente și cele mai bune rezultate pe termen lung.

Medicul crede că realizarea lui profesională cea mai importantă este cea de a fi devenit un oncolog bun, într-un grup excepțional, unde poate să ajute pacienții în clinică, dar și să contribuie la găsirea unor soluții mai bune pentru a trata o boală grea și necruțătoare păstrându-și, totodată, latura umană.

El este implicat și în mai multe activități sociale, dorind să ajute cât mai mult persoane aflate în nevoie: „Mă bucur să colaborez profesional cu grupuri defavorizate.

Atât profesional, cât și privat, prin parohia din zona mea, am încercat să-i ajutăm pe cei în nevoie și totodată să ne aducem aminte de rădăcinile românești, culturale și emoționale“.

Medicul Daniel Dănilă a rămas permanent în legătură cu țara în care s-a născut. 

„Îmi place foarte mult să țin legătura cu cei din țară. Atât cu familia și prietenii în întâlniri cât mai dese, dar și profesional cu grupuri de cercetare din oncologie și din medicină.

Răspund cu plăcere la întrebări de specialitate ale colegilor din țară, colaborez cu grupul de oncologi de la Clinica SANADOR, particip cu plăcere la conferințele la care sunt invitat, cum ar fi STOP Cancer care este la ediția a V-a.

Eu cred sincer că există dorința de excelență în România. O văd de fiecare dată când mă conectez la țară. Numai de noi, românii, depinde să o și punem în valoare“, spune cu convingere Daniel Dănilă. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te