VIDEO Cel mai mic excavator funcțional din lume încape într-o palmă. Are șase motoare și costă 120 $

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 24.10.2024 - 19:35

Cel mai mic excavator funcțional din lume încape într-o palmă. Deși pare mai degrabă o jucărie, minusculul utilaj este dotat cu șase motoare, fiind manevrat prin radiocomandă. Deocamdată, el poate fi achiziționat doar în cadrul unei campanii de strângere de fonduri, pentru 120 $.

SHARE

Cel mai mic excavator funcțional din lume încape într-o palmă. Nano Tracks N320 este un excavator miniatural telecomandat care, deși are doar 1/64 din dimensiunea celui real, nu este o jucărie, ci un excavator complet funcțional.

Cel mai mic excavator funcțional din lume încape într-o palmă. Are șase motoare și costă 120 $

Cel mai mic excavator din lume ar putea părea minuscul, dar cu siguranță nu este o glumă. Are 6 motoare proporționale complet independente, care oferă un control precis asupra fiecărei mișcări.

De asemenea, este dotat cu un inel de alunecare electronic, un braț, o benă, o cupă, funcție Swing și șenile individuale controlate independent. 

Poate că nu puteți încăpea în cabina sa pentru a o manevra manual, dar Nano Tracks N320 dispune de controale RC (radiocomandate) extrem de precise cu modelele disponibile.

Citește și: Cel mai mic cub Rubik din lume costă 5.300 $. Fiecare latură are dimensiunea de 5 milimetri

Unul oferă comenzile ISO standard din industrie, în timp ce al doilea vă permite să controlați șenilele independent, la fel ca la un excavator real.

Deci, cum a apărut Nano Tracks N320? De ce s-ar deranja cineva să construiscă un excavator funcțional de această dimensiune?

Deși încape în palmă, micul excavator e complet funcțional - Foto: Facebook/Nano Tracks RC

Ei bine, potrivit fondatorului NANO TRACKS, Jonathan Abbott, totul a început în urmă cu câțiva ani, când a descoperit un grup de pasionați pe YouTube căruia îi plăcea să se joace cu excavatoare RC minuscule, complet funcționale, scrie odditycentral.com.

A fost intrigat, așa că a început să caute online aceste excavatoare în miniatură, dar a rămas cu mâna goală, negăsind niciunul.

Atunci a fost momentul în care a decis să construiască unul pentru el. Jonathan a învățat să folosească proiectarea asistată de calculator (CAD), a cumpărat o imprimantă 3D, iar restul, așa cum se spune, este istorie.

Citește și: Unde se află cel mai mic munte din lume? Poate fi „escaladat” dintr-un singur pas

Primele creații ale lui Jonathan au fost realizate din rășină, dar aceasta s-a dovedit a fi fragilă și inconsistentă la această scară, așa că s-a uitat la alte materiale, mai durabile.

Prototipul Nano Tracks N320 a necesitat aproximativ 2 300 de ore de muncă grea pentru a fi finalizat, dar Abbott și echipa sa dispun acum de o procedură repetabilă pe care o pot utiliza pentru a aduce în masă cel mai mic excavator funcțional din lume.

Mini-excavatorul a fost lansat pe platforma de strângere de fonduri Kickstarter, având obiectivul de a aduna 20.000 de dolari. Campania a fost, însă, un succes răsunător, iar Jonathan Abbot a reușit să strângă peste 268.000 de dolari, cu 70 de zile înainte de încheierea campaniei.

Dacă ați visat întotdeauna să vă jucați cu un excavator complet funcțional, de dimensiunea unei palme, puteți să luați în calcul să dați 120 de dolari pe Kickstarter, dar acest lucru poate fi făcut doar până la sfârșitul campaniei de strângere de fonduri.

Totuși, ulterior, este posibil ca Nano Tracks N320 să fie comercializat și pe piață, putând cunoaște chiar modele îmbunătățite, prețul fiind greu de estimat, la ora actuală.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te