Un designer coreean a construit un "scaunul cu rotile" pentru peștișorul său de aur

DE Adelina Sahlean | 19.07.2019 - 11:39

Henry Kim, în vârstă de 32 de ani, a construit scaunul cu rotile utilizând videoclipuri de pe YouTube și tutoriale online, după ce mulți dintre peștișorii săi au murit din cauza tulburării vezicii urinare. Kim este pasionat de acvarii, unde ține peste 20 de peștișori „de aur” în

SHARE

După ce mulți dintre ei au murit din cauza tulburării vezicii urinare, o boală care îi face să plutească cu capul în jos sau să se scufunde în partea inferioară a acvariului, Henry a folosit componente din plastic pentru a crea un dispozitiv de plutire pe care l-a numit "scaun cu rotile".


Kim a dezvoltat hamul folosind informații de pe Google și ceea ce a învățat din diferite tutoriale.

Henry a spus: "Tulburarea vezicii urinare poate fi cauzată de mai multe motive, cum ar fi excesul de mâncare sau apa necurată.”

"În mod normal, o găsesc în peștii care au fost importați în Coreea din Thailanda sau din China. Peștii cu această problemă trăiesc doar câteva luni, dar datorită acestui dispozitiv, unul din peștii mei a trăit până la cinci luni. Scaunul îi ajută să rămână pe linia de plutire și să aibă o viață mai lungă.”

Acesta are o buclă care ține peștișorul în poziție verticală, ca acesta să nu plutească spre suprafața apei sua să scufunde pe fundul acvariului.

Vezica de înot, un sac alimentat cu gaz, care ajută un pește să-și controleze flotabilitatea, este conectată la esofag și la canalul alimentar.

"Boala vezicii de înot" (Swim bladder disorder) este una dintre cele mai frecvente probleme care afectează peștișorii de aur. Dacă v-ați văzut vreodată peștii înotând cu burta în sus sau pe o parte, atunci ați văzut o problemă a vezicii urinare. Deși este adesea numită "boală", este de fapt un simptom sau tulburare care afectează vezica de înot, care poate avea mai multe cauze diferite. În timp ce sunt disponibile tratamente pentru vezica urinară, nu există o "boală" specifică, care este cauza tuturor problemelor legate de vezica urinară, potrivit dailymail.uk.

Vezica de înot se inflamează dacă peștii înghiți prea mult aer, făcându-i să plutească în partea superioară a acvariilor, să înoate cu capul în jos sau să se încline pe o parte, potrivit The Tank Goldfish.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.