VIDEO Svallin, bodyguard-ul de elită cu patru picioare și coadă. Un câine antrenat costă 125.000 $

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 14.02.2022 - 13:42
Svallin, bodyguard-ul de elită cu patru picioare și coadă. Un câine antrenat costă 125.000 $. / Foto: robbreport.com
Svallin, bodyguard-ul de elită cu patru picioare și coadă. Un câine antrenat costă 125.000 $. / Foto: explorebigsky.com

Câinele se spune că este cel mai bun prieten al omului, dar poate oferi mult mai multe beneficii. Un Svallin antrenat să detecteze pericolele înainte ca acestea să aibă loc poate fi cel mai bun bodyguard personal. Dresajul durează doi ani, iar un câine costă 125.000 de dolari.

SHARE

Svallin este o rasă de câine creată special pentru pază și protecție, chiar dacă este și un pet ideal pentru o familie. Numele Svallin vine de la scutul împotriva Soarelui utilizat de zeii din mitologia scandinavă, iar rasa de câine Svallin este rezultatul încrucișării a trei rase de ciobănesc.

Sângele de ciobănesc german îl face un pet ager și ideal pentru familii, sângele de ciobănesc belgian (Malinois) îi conferă etică și tenacitate, iar cel de ciobănesc olandez, câte puțin din toate. Iar Kim Greene, americanca care transformă svallinii în bodyguarzi de elită la o fermă din Livingstone, statul american Montana, a povestit, pentru Robb Report, cum a descoperit această rasă, de ce o rasă încrucișată este de preferat uneia pure și de ce acești câini pot înlocui succes un sistem de securitate sau o armă de foc.

Citește și: Constructorii auto din Europa atenționează politicienii UE: Electrificarea forțată, nerealistă

Antrenat să se concentreze pe anticiparea pericolelor, nu pe agresivitate

Câinele „funcționează și când pică curentul, și, față de o armă de foc, nu poate fi folosit împotriva ta (...) Tehnologia poate să cedeze, dar bodyguarzii cu patru picioare funcționeză tot timpul și oriunde. Poate dormi în camera copilului sau călători cu avionul (...) Cele trei rase din care provine sunt toate stabile, foarte inteligente, ușor de dresat, protectoare și focusate să-și bucure stăpânul”, explică Kim Greene.

Dresajul special începe când câțelușii au doar opt săptămâni și durează peste doi ani, timp în care câinii se antrenează mii de ore. Programul se axează pe perfecționarea capacităților mentale și fizice, antrenamentul psihologic fiind cel care îi face pe acești câini să se evidențieze.

Citește și: O mașină sport e de 2 ori mai ieftină în SUA decât în România și de 4 ori mai scumpă în Norvegia

Kim Greene și echipa sa dezvoltă capacitatea câinilor de a analiza comportamentul oamenilor și de a depista intențiile acestora. De exemplu, Svallinii sunt învățați să-și folosească capacitatea de a citi ritmul biologic al oamenilor și a sesiza eventualele schimbări hormonale asociate, de obicei, furiei, putând astfel anticipa apariția violențelor.

Sigur, dacă este nevoie, Svallinul și atacă, dar principala sa misiune este să depisteze pericolele și să încerce să le evite înainte să se întâmple.

„Agresivitatea este cea mai puțin importantă. Poți dresa orice câine să muște, dacă este necesar”, a mai explicat Kim Greene, adăugând că Svallinii săi ar putea fi comparați cu un agent antrenat de forțele speciale, care este drăguț, voluntar la biserică și cu maniere perfecte, dar este puternic și știe și tehnici speciale de luptă.

Bodyguarzii Svallin sunt „livrați” individual, iar stăpânii trebuie să petreacă câteva zile cu pet-ul și dresorii pentru a învâța cum să lucreze cu câinele. De asemenea, pentru ca bodyguarzii cu patru picioare și coadă să fie în formă maximă, aceștia trebuie să urmeze anual un stagiu de antrenament special.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te