Sportivii care au cele mai impresionante colecții de mașini din lume

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 12.04.2021 - 14:07

Elitele din lumea sportului reprezintă o parte importantă din clientela pentru mașini de lux, însă noi vă vom prezenta câțiva dintre cei care nu se mulțumesc cu puțin.

SHARE

Gusturile acestora diferă destul de mult, lucru care va fi evidențiat de câteva dintre mențiunile de mai jos.

John Cena

Faimosul wrestler, rapper și actor american John Cena are o colecție de mașini bazată în principal pe muscle car-uri americane, printre care se numără un Dodge Hemi Charger din 1966  și un Plymouth Superbird din 1970.

Jucătorul din SmackDown Live deține și un Ford Mustang galben, dintr-o ediție limitată, dar și un Corvertte ZR1 personalizat, pe care l-a transformat în „InCENArator”, în cadrul colecției sale care cuprinde peste 25 de mașini.

Samuel Eto'o

În urmă cu 10 ani, atacantul camerunez era cel mai bine plătit fotbalist din lume, având un salariu net de 20 milioane de euro pe sezon la Anji Mahacikala. Acest lucru i-a permis lui Eto’o să-și facă o colecție impresionată de mașini de lux, din care nu lipsesc modele precum Bugatti Veyron, Aston Martin One-77, Porsche Gambella Mirage (un exemplar rar), Maybach Xenatec, Aston Martin V12 Zagato, Hummer H2 și Ferrari 599 Fiorano.

Jenson Button

Fostul campion mondial de Formula 1 are o avere estimată la peste 100 de milioane de lire sterline, iar colecția de mașini este impresionantă. Britanicul, care a câștigat anul trecut prima cursă virtuală Trofeul Legendelor, are gusturi diversificate atunci când vine vorba de mașini, deținând, printre altele, modele precum Bugatti Veyron, McLaren P1, Ferrari Enzo (și alte modele), Honda S600, Ford Anglia din 1964 și un VW Campervan din 1956.

Cristiano Ronaldo

Mulți îl consideră ca fiind cel mai bun fotbalist din istorie. La 36 de ani, încă dă un randament absolut excepțional la Juventus.

A câștigat de 5 ori Balonul de Aur și alte zeci de distincții și trofee, dar colecția sa de super mașini este cel puțin la fel de impresionantă: Ferrari 599 GTB Fiorano, Ferrari F430, Ferrari 599 GTO, Lamborghini Aventador (și alte modele), Rolls-Royce Phantom, Bugatti Chiron și unul dintre cele 10 Bugatti Centodieci fabricate – care a costat 10 milioane de dolari și este dotat cu un motor de 1600 de cai putere, atingând 100km/h în doar 2.4 secunde.

Floyd Mayweather Jr

Campionul mondial de box neînvins Floyd Mayweather Jr. este cunoscut, pe lângă cariera sa sportivă, în principal, pentru două lucruri: În primul rând, pentru că este un adevărat împătimit al pariurilor sportive și al cazinourilor și în al doilea rând, pentru că este pasionat de mașini de lux.

În Miami are o colecție de mașini albe, în timp ce în Las Vegas are o colecție de mașini negre. Fostul pugilist a deținut la un moment dat și un Koenigsegg Trevita, dar în prezent deține numeroase Rolls-Royce-uri, Ferrari-uri și Bugatti-uri.

Reggie Jackson

Fosta legendă a baseball-ului american deține, probabil, cea mai importantă colecție auto din lumea foștilor sportivi, asta deși 35 de exemplare au fost distruse în urma unui incendiu care a avut loc în anul 2013. Pe lângă cele aproximativ 50 de Chevrolete-uri și multe alte mașini de colecție, Jackson dețin și un Ferrari 275 GT

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te