Secretul din copilărie al Mariei Dragomiroiu. Cum a prins drag de cântecul popular?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 27.11.2023 - 20:02
Secretul din copilărie al Mariei Dragomiroiu. Cum a prins drag de cântecul popular? - Foto: Arhive / imagine cu caracter ilustrativ

Care este secretul din copilărie al Mariei Dragomiroiu și cum a prins drag de cântecul popular? Veți afla în cele ce urmează. Artista este una dintre cele mai iubite cântărețe de la noi din țară.

SHARE

Maria Dragomiroiu are un secret care datează încă din copilărie. Iată cum a prins drag de muzica populară. Artista este una dintre cele mai iubite cântărețe de la noi din țară. 

Cum a prins drag de muzică încă din copilărie 

Maria Dragomiroiu, una dintre cele mai îndrăgite și de succes cântărețe de muzică populară din România, n-a avut o viață ușoară. Iată ce povestește artista despre perioada copilăriei.

„Eram mică, eram la țară cu porcii și cu vitele pe deal. Nu aveam televizor. Mâncam dude cu porcii. Mergeam cu porcii la dude, pe marginea drumului, mă urcam în dud și îl scuturam.

Citește și: Dumitrescu, Scărlătescu, Bontea, dați afară de la Chefi la Cuțite. Cu ce i-au enervat pe producători

Eu așa am început să prind drag de cântecul popular, ascultând la radio, care stătea în camera noastră mare de 9 m pătrați, unde încăpeau două paturi și o măsuță mică. Eram 3 frați și 2 părinți care dormeam acolo. Acolo dormeam, acolo mâncam, acolo depănam povești la lumina lămpii”, a spus Maria Dragomiroiu.

Printre altele, celebra interpretă de muzică populară a mai vorbit și despre pasiunea pentru muzică. Și-a dat seama destul de devreme de drumul pe care trebuie să îl urmeze. 

A fost pasionată de muzică de la o vârstă fragedă. A câștigat de asemenea și numeroase premii și a participat la festivaluri. Iar aceste reușite au fost suficiente pentru ca artista să își dea seama că este în locul potrivit.

„Acesta a fost cel mai important, Floarea din grădină. Am câștigat și am câștigat cu nota 10. Am fost foarte fericită și mi-am dat seama că ăsta este drumul meu, că nu-mi doresc să fac altceva decât să cânt”, a mai povestit Maria Dragomiroiu.

A cântat la nunți pentru a se întreține

Cunoscuta cântăreață de muzică populară a rememorat momente hazlii, dar și teribile din copilăria și din tinerețea sa. Copilă fiind, a cântat la nunți, pentru a strânge bani „ca să fac ceva bun pentru părinții mei”.

A vrut neapărat să învețe carte, să-și depășească acea condiție de copil de la țară, „ca să scap de sărăcie, să plec în lume, să zbor”, motivată fiind de un coleg de școală care i-a zis că n-o să ajungă niciodată la liceu, dacă nu face meditații.

La 12 ani vindea țuica familiei în piață. „Știu și acum să fac. Știu orice muncă de la țară, nu mor de foame, tatăl meu m-a învățat. Tata avea un cazan extraordinar de bun, țuica lui era parfumată. Eu am devenit o mare negustoreasă”, a povestit artista. „«Vine aia mică cu țuica».

Când ieșeau muncitorii de la fabrică, la masa de prânz, stăteau la coadă la mine. Vindeam cu jumătatea, cu litra, cu suta de grame din damingeana de 15 litri. Eram vedetă acolo. Plecam cu autobuzul sau cu «ia-mă, nene!», mergeam și de două ori pe zi!” Maria Dragomiroiu:

Timbrul apropiat de al Mariei Tănase i-a adus și multe deservicii. „A fost povara carierei mele, într-un fel, era o mare responsabiltate să fii asemănat cu pasărea noastră măiastră, marea doamnă a muzicii populare românești. Nu copiam, timbrul meu se apropia de cel al Mariei Tănase.

Maria Tănase mi-a dat un impuls, datorită ei am vrut să fac ceea ce am făcut în viață. Adrian Păunescu a spus: «Maria Dragomiroiu nu o imită pe Maria Tănase, ea este o a altă Maria Tănase»”, a povestit artista.

Primul soț, agresiv a înșelat-o

La 20 de ani s-a cunoscut cu primul soț în troleibuz, s-au căsătorit, are doi copii, Mircea și Ileana, 45, respectiv 44 de ani. Primul soț a fost agresiv, a înșelat-o, a agresat-o fizic, la un moment dat i-a fost teamă că îi va pune capăt zilelelor, a mărturisit femeia.

„Mama mi-a zis să fiu cuminte, am fost crescută cu mentalitatea că e rușine să divorțezi, crescută la țară fiind. O femeie e obișnuită să îndure. Dar, trecând prin viață, zic așa: la prima palmă, dragi femei, gata, lăsați-l!”, s-a confesat cântăreața.

Citește și: Cine îi va înlocui pe Dumitrescu, Scărlătescu, Bontea în Chefi la Cuțite. Ei sunt marii favoriți

Tânără fiind, la începutul carierei, cânta în baruri pe litoral și noaptea făcea taximetrie cu primul soț! „Pentru 10 lei, care însemna o masă, deși eu uneori nu mai apucam să mănânc, îi duceam pe marinarii greci prin stațiuni. De multe ori n-am avut bani de pâine. M-a marcat acest lucru.

Vara la mare așa mă chinuiam. Cântam în cinci locații pe tot litoralul, cu copiii după mine, și făceam și taximetrie. Copiii aveau 2, respectiv 3 ani, trebuia să merg și cu ei să se joace”, a rememorat Maria Dragomiroiu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te