Regizorul de Oscar al documentarului „Super Size Me” a murit la 53 de ani

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 25.05.2024 - 07:46
Regizorul de Oscar al documentarului „Super Size Me” a murit la 53 de ani - Foto: Profimedia Images

Regizorul de Oscar al filmului documentar „Super Size Me” a murit la 53 de ani. De asemenea, el a fost nominalizat la un premiu Emmy pentru „The Simpsons 20th Anniversary Special: In 3-D! Pe gheaţă!”.

SHARE

Morgan Spurlock, regizorul cunoscut mai ales pentru filmul său din 2004 despre fast-food, „Super Size Me”, a murit la vârsta de 53 de ani, relatează News.ro, citând BBC.

Regizorul de Oscar al documentarului „Super Size Me” a murit la 53 de ani

Spurlock a murit din cauza unor complicaţii cauzate de cancer, a anunţat familia sa într-o declaraţie prin intermediul publicistului său.

Fratele şi colaboratorul lui, Craig, a declarat că "A fost o zi tristă, în care ne-am luat rămas bun de la fratele meu Morgan. Morgan a dat atât de mult prin arta, ideile şi generozitatea sa. Lumea a pierdut un adevărat geniu creativ şi un om special".

Morgan Spurlock a regizat în total peste 20 de filme şi documentare, printre care Where in the World is Osama bin Laden, din 2008, şi filmul This Is Us, din 2013, despre turneul One Direction.

Citește și: A murit urmaşul lui Moş Ion Roată, martorul Unirii Principatelor Române

În documentarul Super Size Me, Spurlock a trăit o lună întreagă cu o dietă bazată pe mâncare de la McDonald's pentru a testa impactul asupra sănătăţii organismului său.

Filmul a stârnit o dezbatere uriaşă şi i-a adus o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun documentar.

Pe lângă faptul că a regizat Super Size Me, Spurlock a fost vedeta şi cobaiul filmului şi a mâncat zeci de Big Mac-uri şi Chicken McNuggets şi a băut litri de cola.

S-a îngrăşat 11 kg şi medicii i-au spus că sănătatea sa este în pericol dacă nu pune capăt experimentului său de 30 de zile.

Spurlock spunea că se simţea bolnav şi cu puţină energie, în timp ce medicii şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la tensiunea arterială şi colesterolul său.

Citește și: A murit Costel Constantin, ultimul actor al generației de aur. De ce renunțase la actorie?

De asemenea, filmul a pus întrebări importante industriei alimentare americane şi a sugerat că o alternativă mai sănătoasă ar putea fi disponibilă cu voinţă politică.

Lansarea sa a determinat McDonald's să publice o declaraţie în care îşi apără meniurile şi denunţă filmul lui Spurlock ca fiind "nerealist".

Compania a publicat reclame în cinci ziare britanice în care se spune că alimentele sale ar trebui consumate ca "parte a unei diete echilibrate".

Dar McDonald's a renunţat la opţiunea Super Size în acel an.

După acest film, Spurlock a abordat subiecte precum războiul american din Afganistan cu Where in the World is Osama bin Laden; marketingul de consum în The Greatest Movie Ever Sold; şi îngrijirea bătrânilor şi jocurile de noroc în serialul CNN Morgan Spurlock's Inside Man.

A fost nominalizat la un premiu Emmy în 2010 pentru The Simpsons 20th Anniversary Special: In 3-D! Pe gheaţă!

În 2017, în timp ce acuzaţiile de comportament sexual nepotrivit au cuprins Hollywood-ul, a scris un eseu confesiv în care se referea la el însuşi ca fiind "parte a problemei". El a spus că a fost acuzat de viol şi că a plătit pentru a rezolva o plângere de hărţuire sexuală.

De asemenea, a recunoscut că a înşelat "fiecare soţie şi iubită pe care am avut-o vreodată". Apoi a renunţat la compania de producţie pe care a co-fondat-o în 2004.

În 2019, a revenit pe ecrane cu o continuare a filmului Super Size Me, deschizându-şi propriul lanţ alimentar pentru a afla cum s-a schimbat industria fast-food.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te