Recunoașteți personajele ? Doi artiști fabuloși care ne-au părăsit înainte să împlinească 45 de ani

DE Alex Darvari | Actualizat: 14.08.2023 - 19:30
Doi artiști fabuloși care ne-au părăsit înainte să împlinească 45 de ani - Foto: Arhiva

Recunoașteți personajele? Sunt doi dintre cei mai mari cântăreți de muzică ușoară pe care i-a dat România. Ea a jucat cuplete cu Toma caragiu, Dan Tufaru sau Florian Pittiș.

SHARE

Andra Călugăreanu, de la plecarea căreia se împlinesc 31 de ani, alături de Aurelian Andreescu, una din cele mai bune voci masculine din muzica ușoară. Amândoi au murit de tineri. Anda avea 45 de ani, Aurelian - 44 de ani.

Anda Călugăreanu

Anda Călugăreanu s-a stins la numai 46 de ani după o carieră minunată în care a îmbinat actoria cu o carieră muzicală de succes. A jucat alături de mari actori și a suferi decepții în dragoste. Publicul a iubit-o mult.

Anda nu a avut inițial studii de specialitate, ea făcând târziu facultatea de actorie – pe atunci, Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică (IATC) – după ce, într-o perioadă în care „pilele” contau mai mult decât talentul, a ratat de mai multe ori examenul de admitere, reușind să intre abia în 1984, după aproape două decenii decarieră strălucitoare.

 

Doi artiști fabuloși care ne-au părăsit înainte să împlinească 46 de ani

Viața Andei Călugăreanu a fost presărată cu multe momente dureroase, unul dintre ele fiind despărtirea de soțul ei, Dan Tufaru, îndrăgostit de o altă femeie, Vasilica Tastaman. 

În 1983, îl cunoaşte pe omul care a iubit-o cu adevărat, Alexandru Medeleanu cu care se căsătoreşte în 1986.

În 1992, a plecat în Israel într-un turneu cu Stela Popescu şi Alexandru Arşinel. Au stat acolo timp de zece zile. Când s-a întors, m-am dus s-o iau de la aeroport”, povestește Alexandru Medeleanu, al doilea ei soț. „Mi-a zis doar atât: «-Tati, nu mă simt deloc bine…». Am ajuns acasă şi tot rău îi era... Medicul m-a chemat doar pe mine a doua zi. Mi-a zis că are o pată pe plămân de mărimea unei monezi de 5 lei... Abia în Grecia, unde am ajuns într-un final, când ea începuse să aibă dureri tot mai mari, mi s-a spus că are cancer. Ea a ştiut tot timpul că este grav bolnavă, deşi nu i-am zis exact ce are.

 La un moment dat, cedând nervos de pe urma suferințelor îngrozitoare pe care era silită să le îndure, a încercat să se sinucidă. Şi-a vârât o batistă în gură, sperând că va reuși să se sufoce. Am reuşit s-o salvăm....

La 14 august 1992, medicul ei ne-a recomandat să mai facem o radiografie la plămân. Am făcut-o şi ne-a dat verdictul: «-Dacă mai rezistăm patru zile, gata, am scăpat!». A doua zi, la ora 5 dimineaţa, Anda a murit.

Anda pierdea bătălia cu boala pe 15 august 1992.

Citește și: Anda Călugăreanu, ultimul interviu: „Nu mă uit în urmă”. Suferința ce a dus-o până spre sinucidere

Aurelian Andreescu fost una din marile voci ale României. S-a stins la numai 44 de ani în condiții ciudate, la puțin timp după ce a terminat un concert. Prietenul lui Cornel Constantiniu știe cine a fost vinovat de moartea lui Aurelian.

Marea dramă a vieții lui Aurelian Andreescu a fost imposibilitatea de a face un copil. Asta, cel mai probabil, i-a ruinat și prima căsătorie, cu Ana Ciumetti, cu care s-a căsătorit în 1968. Ulterior divorțului, Mariella Anne Dumitru i-a devenit soție, în 1978, și i-a rămas alături până la tragicul sfârșit din 1986.

Andreescu și-a dorit tare mult să aibă un copil. Singura posibilitate prin care s-a putut înfăptui, într-o oarecare măsură, visul său, a fost adopția. El și Mariella l-au adoptat în 1980 pe Mirel, în vârstă de doi ani, de la o casă de copii.

Acest mare neajuns, faptul că nu era răsplătit la adevărata sa valoare, toate l-au împins spre alcool. Toate i-au grăbit sfârșitul.

„Niște nenorociți, așa-ziși admiratori, l-au convins să bea câteva pahare de vin, care i-au fost fatale. L-a rugat pe Petre Geambașu să-l lase să cânte două melodii, iar spre finalul ultimei piese i s-a făcut rău. Imediat cum a terminat de cântat, a intrat în comă. A murit în aceeași seară”, declara Cornel Constantiniu. 

Citește și: De ce a murit Aurelian Andreescu, la 44 ani, lângă scenă, după un concert. Azi, ar fi fost ziua lui

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te