Ce spune despre avort actrița vedetă a serialului „Povestea unei slujitoare”

DE Maria Vultaggio | Actualizat: 08.07.2019 - 01:10

SHARE

„Este dezgustător pentru mine“, a fost reacția starului din „Povestea unei slujitoare“, Ann Dowd, atunci când a fost întrebată despre restricțiile privind avortul, care au trecut de legislativ în state precum Georgia, Alabama și Missouri. 

Serialul, a cărui acțiune se petrece în Gilead - o societate totalitară într-un viitor distopian în care femeile fertile sunt forțate să ofere servicii sexuale pentru cupluri care n-au copii - a avut premiera în aprilie 2017 și se pliază perfect pe președinția lui Trump, potrivit lui Dowd.

Ea o interpretează pe mătușa strictă, temătoare de Dumnezeu, Lydia, care pregătește slujnicele să devină concubine. Sezonul 2 se termină cu mătușa Lydia înjunghiată de Emily, interpretată de Alexis Bledel. 

„Povestea unei slujitoare“, scrisă inițial în 1985 de către Margaret Atwood (producător consultant al serialului), a obținut zeci de nominalizări la Premiile Emmy, iar Dowd l-a câștigat în 2017, pentru cel mai bun rol secundar. 

Seria arată ce s-ar putea întâmpla în cazul în care drepturile femeilor sunt anulate. Dowd are un mesaj pentru oamenii care sprijină legile împotriva avortului: „Duceți-vă la biserică și cereți iertare! Acesta este sfatul meu pentru toți cei care vreți cu tot dinadinsul să anulați drepturile femeilor“.  Premiera Sezonului 3 a fost pe 5 iunie.

Ce urmează pentru mătușa Lydia după ce a fost înjunghiată, și la propriu și la figurat, în spate?

Este uimită de lipsa ei de conștientizare a realității. Lydia este destul de instinctuală și are un al șaselea simț care o previne când se întâmplă ceva, dar nu și-a dat seama că fetele ei o vor trăda. Acum, Lydia trebuie să analizeze ce s-a întâmplat și de ce n-a simțit că se va întâmpla așa ceva. Este speriată și nesigură și vrea să fie din nou pe picioarele ei, dar incidentul a costat-o foarte mult.

O să vedem o altă parte a mătușii Lydia în sezonul 3?

O să-i cunoaștem povestea. Aflăm ceva despre trecutul ei. Asta dă un plus de sens și se asamblează bine. Filmarea reprezintă cele mai bune opt zile din viața mea. A fost foarte semnificativ și util ca să o înțeleg pe Lydia.

Vorbiți-mi despre Margaret Atwood.

Este una dintre cele mai inteligente și tăioase persoane. Este cu mult înainte de vreme și îmi place foarte mult. Nu este deloc timidă când trebuie să arate cine este vinovatul.

Care este opinia dvs. cu privire la restricțiile privind avortul care sunt în prezent adoptate?

Drama și senzaționalitatea celor care vor să treacă aceste legi mi se par îngrozitoare. Mă înfurie modul în care este prezentată situația.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.