Locuri de venerație din întreaga lume

DE Laura Powers | Actualizat: 18.10.2019 - 14:16

De-a lungul timpului, credincioșii au împins granițele arhitecturii pentru a-și celebra zeitățile.

SHARE

După cum s-a văzut după incendiul de la Notre Dame, aceste clădiri minunate transcend adesea religia și devin simboluri emoționale ale culturii și istoriei locale, dar și mondiale.

De la templele din Japonia secolului al XV-lea până la capelele secolului XX din Arizona, sărbătorirea spiritualului pe pământ a dat rezultate cu adevărat uluitoare. 

Capela Sfintei Cruci, Sedona, Arizona

Amplasată pe dealul stâncos din Pădurea Națională Coconino, această capelă din 1956 a fost comandată de o fermieră și sculptoriță locală inspirată de clădirea Empire State.

Proiectată inițial pentru a fi construită în Ungaria, a fost relocată din cauza debutului celui de-al Doilea Război Mondial.

Sanctuarul Las Lajas, Ipiales, Columbia

Construită la marginea unui defileu, vizitatorii intră în această biserică neogotică traversând un pod, la aproximativ 40 de metri deasupra unui râu.

Poziția precară a fost aleasă datorită credinței că acesta a fost locul unui miracol, în care un călător și-a recăpătat vederea.

Moscheea Larabanga, Larabanga, Ghana

Una dintre cele mai vechi moschei din Africa de Vest, denumită în mod obișnuit „Mecca Africii de Vest”. Localnicii folosesc clădirea tencuită cu mâl începând cu aproximativ anul 1421.

Veniturile încasate de la vizitatori sunt folosite pentru întreținerea acesteia. Numai musulmanii sunt primiți în interior.

Sinagoga Szeged, Szeged, Ungaria

Construită la începutul anilor 1900, această sinagogă este a patra ca mărime din lume și a doua ca mărime din Ungaria.

Renovarea - inclusiv cupola sa impresionantă din sticlă și desenele florale complexe - a fost finalizată recent după ce Guvernul maghiar a alocat 4 milioane de dolari proiectului în 2014.

Biserica Schimbării la Față, Insula Kizhi, Rusia

Situată la nord-est de Sankt Petersburg, această biserică face parte dintr-un sit istoric datând din 1714.

Structura din lemn este construită fără cuie, în afară de cupolă și acoperișBiserica oferă servicii doar vara, din cauza lipsei mijloacelor de încălzire.

Bahá’í Gardens, Haifa, Israel

Atracția turistică de top din Israel, Grădinile Baháí au 19 terase înclinate care duc la Sanctuarul lui Báb, inițiatorul cultului.

Construit pe versantul Muntelui Carmel, sanctuarul din vârful grădinilor uluitoare oferă priveliști asupra orașului de jos, precum și asupra Mării Mediterane.

Moscheea plutitoare, Jeddah, Arabia Saudită

Cunoscută și sub numele de Moscheea Al-Rahma, această clădire - care include 52 de cupole exterioare în plus față de o cupolă principală - pare să plutească peste Marea Roșie.

Construită în 1985, moscheea este un popas popular pentru cei care se află în pelerinaj la Mecca sau Medina.

Templul Sri Ranganathaswamy, Tiruchirappalli, India

Dedicat lui Ranganatha, o formă a zeului hindus Vishnu, campusul templului este unul dintre cele mai mari complexe religioase din lume.

Deși este încă în lucru, turiștii non-hinduși vin  pentru a vedea statuetele viu colorate care împodobesc structurile, vopsite cu un pigment realizat cu ajutorul coloranților din plante și vegetale.

Kinkaku-ji Temple, Kyoto, Japonia

Cunoscut și sub numele de Pavilionul de Aur, sau oficial Rokuji, acest templu al budiștilor Zen a fost inițial vila unui om de stat. Datează din 1397.

Templul acoperit cu frunze de aur este înconjurat de grădini și de un iaz reflectorizant.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te