În ce stațiuni turiștii români pot fi amendați cu 1.500 euro dacă sunt prinși cu berea în mână?

DE Alex Darvari | Actualizat: 11.05.2024 - 16:56

În ce stațiuni turiștii români pot fi amendați cu 1.500 euro dacă sunt prinși cu berea în mână? Este vorba de Ibiza și Mallorca, zone unde merg mulți români, dar și trăiesc și mulți compatrioți. Orice bere consumată în public aduce o amendă de 1.500 euro.

SHARE

Turismul de petrecere a luat sfârșit în Majorca și Ibiza, unde guvernul din Baleare a decis să limiteze drastic consumul de alcool în public. O singură cutie de bere pe stradă sau pe plajă poate veni cu o amendă de până la 1500 de euro.

Citește și: Unde să alimentezi când mergi în vacanță în Grecia? Cât e motorina la bulgari și la greci?

În ce stațiuni turiștii români pot fi amendați cu 1.500 euro dacă sunt prinși cu berea în mână?

Un milion de români trăiesc în Spania. Alte zeci de mii de turiști români își fac vacanța în Spania.

În Mallorca și Ibiza, turismul de petrecere este de mult timp o sursă de iritare pentru localnici și mulți vizitatori, iar guvernul din Baleare a decis să înăsprească așa-numitele "reguli de decență". În câteva zile, va intra în vigoare un decret care va interzice consumul de alcool pe străzile Ballermann din Mallorca și din alte zone de coastă ale insulelor mediteraneene spaniole.

Citește și: Pasagerii care aterizează pe aeroporturile din România vor plăti o taxă. La ce vor fi folosiți banii

Potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung, turiștii - și localnicii - care vor fi prinși cu o cutie de bere deschisă sau cu orice băutură alcoolică consumată în public vor fi amendați cu sume cuprinse între 500 și 1500 de euro.

O destinație populară

Insulele Spaniei sunt o destinație foarte populară în întreaga Europă, nu doar pentru iubitorii de natură sau pentru familiile care caută o vacanță pe plajă, ci și pentru petrecerile gălăgioase care au luat amploare în ultimii ani, generând venituri în principal pentru restaurante, cluburi de noapte și cazări mai ieftine.

Pentru a combate acest fenomen galopant, guvernul regional a elaborat ultima dată un pachet legislativ în 2020, dar acesta și-a pierdut forța în timpul pandemiei, iar unele părți ale legii sunt acum modificate prin decret.

În trecut, au fost introduse restricții privind orele de deschidere a magazinelor care vând băuturi alcoolice și o măsură unică la nivel european pentru a înăspri servirea alcoolului în hoteluri și baruri. Până în prezent, a fost interzis doar consumul de alcool în grup pe stradă, fără a fi menționat un număr maxim de persoane, precizează cotidianul german. 

Cu toate acestea, în conformitate cu noile restricții, nu mai este permis să bei deloc alcool pe promenade sau pe plaje, chiar dacă sunteți singuri.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te