Iată 5 versiuni de ruletă despre care probabil nu ai auzit niciodată

DE Alin Crișan | 16.05.2023 - 18:53
Supercazino.ro - Foto: Supercazino

Indiferent de cazinoul pe care îl vei selecta vei constata că jocul de ruletă este nelipsit din oferta acestuia. Îl recomandă modul simplu dar totodată incitant în care se joacă şi mai ales multitudinea de pariuri pe care jocul de ruletă le acceptă.

SHARE

Este un joc de noroc cu o istorie îndelungată care şi-a căpătat renumele de regină a jocurilor de cazino tocmai datorită prezenţei sale constante în toate cazinourile din toate timpurile. Şi tocmai pentru că este un joc atât de versatil este întâlnit în cazinouri în o mulţime de variante despre care nu ai auzit niciodată şi pe care intenţionăm să ţi le prezentăm în rândurile următoare.

Alphabetic Roulette

Este uşor de dedus faptul că o ruletă cu acest titlu foloseşte litere în loc de numere. Aşa cum desigur cunoşti, pe roata ruletei se găsesc poziţionate 36 de numere de la 1 la 36 la care se adăugă şi numărul 0 sau dublu 0, în funcţie de varianta selectată.

La Alphabetic Roulette se poate paria pe 25 de litere simple de la A la X şi se poate depune un singur pariu pe litera Y sau Z. Aceste 2 litere sunt similare cu spaţiile ocupate de cifra 0 şi dublu 0 şi nu sunt reprezentate prin nici o culoare pe roată.

Este posibil să îţi încerci mâna cu această variantă de ruletă în cazinouri fără depunere pentru a te familiariza cu sistemul de joc şi ulterior a trece la o miză reală. Până atunci este bine să știi că poţi paria pe litere simple, grupuri de câte 2, 3 sau 4 litere dar şi pe culori.

Jocul a fost lansat pentru prima oară în 2011 la Fitzgerald’s Casino din Las Vegas şi aprobat de către Consiliul pentru Jocuri de Noroc din Nevada. Marginea de casă declarată a jocului este de 4%, ceea ce lasă suficiente oportunităţi de succes jucătorilor.

Diamond Roulette

Diamantele se regăsesc într-o paletă coloristică variată şi exact acest lucru încearcă să surprindă şi varianta de Ruletă Diamond. La ruleta clasică predomină cele 2 culori renumite, roşu şi negru, la care se adăugă culoarea verde pentru 0 şi dublu 0.

Ei bine, pe roata de Ruletă Diamond, în afară de aceste culori, vei întâlni şi culoarea albastru, galben şi violet. Sunt 6 culori în total şi cum pe roata ruletei se regăsesc 36 de numere, fiecărei culori îi vor reveni câte 6 numere de pe roată.

Pariurile pe o singură culoare rămân în continuare preferate de jucători la această variantă de ruletă şi se plătesc cu o cotă de 5 la 1. Amatorii pot întâlni jocul în Atlantic City dar trebuie să ştie că acesta are o margine de casă uriaşă, de 15,79%, care le diminuează masiv şansele de câştig.

Double Action Roulette

Această variantă de ruletă este una care duce acţiunea la un alt nivel şi amestecă lucrurile într-un mod cât se poate de inedit. Totul se datorează faptului că în loc să aibă o singură roată, acest joc are 2 roţi, una în interiorul celeilalte.

Bila aterizează pe o fantă comună celor 2 roţi ceea ce duce la un rezultat inedit, 2 numere câştigătoare la fiecare rotire. În acest fel se poate paria pe numerele din roata exterioară, pe cele din cea interioară sau chiar pe ambele, pariu ce poartă numele PARLAY.

Pariurile pe oricare roată au aceleaşi plăţi ca la ruletă tradiţională însă cele pe ambele roti aduc un plus de adrenalină.

Double Ball Roulette

Dacă ruleta cu 2 roţi nu te-a impresionat poate reuşeşte să o facă ruleta cu 2 bile. Aşa cum ştii, în jocul de ruletă clasic se aruncă o singură bilă pe roată şi în funcţie de fanta unde aceasta aterizează se fac plăţi care jucători sau nu.

Varianta de ruletă cu 2 bile este identică cu cea tradiţională însă în această ecuaţie apare în mod evident şi o  a 2-a bilă. Pentru pariurile de tip extern ambele bile trebuie să fie câştigătoare pentru ca pariul depus să fie unul reuşit.

Pentru pariurile interioare ai posibilitatea să îţi dublezi plata dacă ambele bile aterizează pe pariul interior. Jocul are însă şi un jackpot surprinzător de consistent şi care se plăteşte jucătorului dacă acesta a pariat că ambele bile o să intre în acelaşi buzunar.

Cele mai bune cote se oferă pe pariurile interne cu numere simple, deci sunt şi preferatele jucătorilor acestui gen de ruletă. Marginea de casă variază de la pariu la pariu dar se poziţionează în jurul valorii de 5,33%, similar dacă vrei marginii de casă oferite de Ruleta Americană.

Prime Time Roulette

Numerele de pe roata ruletei clasice se regăsesc de la 1 la 36, la care se adăugă numărul 0 său dublu 0. Pentru varianta Prime Time Roulette se oferă posibilitatea de a se pune pariuri pe cele 11 numere prime de pe roată.

Un număr prim este acel număr mai mare decât 1 şi care se poate împărţi atât la 1 cât şi la el însuşi. Şi cum pe roata ruletei sunt numere de la 1 la 36, selecţia de numere prime este reprezentată de către şirul 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23, 29 şi 31.

Un pariu reuşit în această variantă de ruletă este acela care prevede de câte ori bila aterizează pe un număr prim. Dacă bila aterizează pe un alt număr decât cel prim, pariul secundar este pierdut. Dacă bila se stabileşte de 7 ori la rând pe un număr prim, poţi primi până la 299 miza jucată.

Concluzie

Varianta clasică de ruletă rămâne în continuare preferata jucătorilor din toată lumea. Dar dacă te afli în căutarea unei experienţe unice, atunci să joci aceste variante inedite de ruletă poate să fie soluţia optimă pe care o cauţi. Marginea  de casă pentru aceste variante este mai mare decât cea oferită de ruleta clasică deci ai grijă la mărimea mizei şi încearcă să joci cât mai echilibrat cu putinţă!

Articol sponsorizat!

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te