Artistul a împlinit 70 de ani în această iarnă. El a lămurit unul din misterele de care s-a înconjurat de multă vreme. De ce nu este căsătorit.
“Gabriel a iubit foarte mult o femeie, în tinerețe, și a fost foarte dezamăgit. L-a părăsit. Nu a reușit să mai iubească la aceeași intensitate și și-a propus să nu o mai facă vreodată”, a povestit un prieten al cântărețului.
“Da, a fost o decizie rațională și asumată. Una pe care nu o regret. Mi-ar fi plăcut să-mi întemeiez o familie la tinerețe, în perioada aceea când te îndrăgostești nebunește și ți se pare că toată lumea e a ta. Nu s-a întâmplat însă așa și, liber fiind să-mi construiesc viața exact cum mi-am dorit, am decis că, pentru mine, cariera e mai importantă”, a spus Dorobanțu.
A avut și o carieră de actor
„Nu am făcut facultatea de film, însă toţi actorii mari cu care am interacţionat în spectacole m-au lăudat şi au spus despre mine că am talent actoricesc. Sigur că nu trebuia să plec urechea la asta pentru că e greu să fii actor, asta presupune o mare responsabilitate, iar eu eram deja interpret şi lumea mă ştia, aveam succes şi drumul meu.
Nu puteam să mă gândesc la o carieră în actorie, însă întâmplător cei din televiziune mi-au sugerat să fac momente comice şi am jucat de câteva ori în spectacolele de divertisment făcând momente comice care mi-au ieşit foarte bine. După aceea am încercat să scriu momente comice pentru televiziune şi am jucat cu Nae Alexandru, Valentina Fătu şi mai mulţi colegi în emisiuni care au avut succes.
Biografie
A absolvit Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” din București, Secția umanistă, și Școala Populară de Artă, Secția Canto, clasa profesoarei Florica Orăscu[3] . A fost membru al corului de copii la Palatul Copiilor, timp de 7 ani, și a studiat în particular pianul cu Fromi Moreno și arta actoriei cu Tamara Scarlatos. În anul 1980 a participat la concursul „București 80” și a obținut Premiul al III-lea la secțiunea muzică ușoară, iar în anul 1981 a participat la Festivalul de interpretare „Mărțișor” de la Dorohoi, unde a obținut trofeul „Mărțișor”.
Citește și: Toma Caragiu, găsit la 6 zile de la cutremur alături de un un bun prieten „îmbrățișați de disperare”
A debutat ca interpret de muzică ușoară în anul 1983, la vârsta de 30 de ani, în cadrul Festivalului Concurs de la Mamaia, unde obține Mențiune la Secțiunea "Interpretare", cu melodia Ochii tăi (compozitor Vasile Veselovschi, versuri Mihai Maximilian), melodie devenită ulterior șlagăr.
A lucrat timp de cinci ani în calitate de proiectant într-un atelier de proiectare. De-a lungul carierei a efectuat turnee în: Statele Unite ale Americii, Germania, Italia, Belgia, Anglia, Republica Moldova, Israel, Spania, Kuweit, etc.