Călinescu a plecat din Pro Tv și s-a mutat la țară unde e fericit. Ce ar face dacă ar avea 18 ani

DE Alex Darvari | Actualizat: 22.05.2023 - 00:25
Florin Călinescu Foto: Facebook / Florin Călinescu
Florin Călinescu Foto: Facebook / Florin Călinescu
Florin Călinescu Foto: Facebook / Florin Călinescu

Florin Călinescu s-a retras din lumina reflectoarelor și a plecat la țară unde crește porci, face pâine pe vatră și regretă că nu mai are 18 ani.

SHARE

Florin Călinescu este una din cele mai importante personalități din televiziune de după Revoluție. Călinescu s-a născut în 1956 și a terminat secția umanistă a Liceului C.D. Loga în 1975 și, apoi, UNATC-ul.

 A debutat în anul 1981 în filmul de mare succes „Lumini și umbre”. A colaborat des cu regizorul Nae Caranfil, care l-a distribuit în filme precum E pericoloso sporgersi, Asfalt Tango și Filantropica.

Citește și: Actrița, care la 22 ani era „mireasa” lui Paul Belmondo, renunță la film. Dispare pentru 3 decenii

A devenit extrem de popular în anii 90 cu emsiunea „Chestiunea zilei”. El spune că doar pe Iliescu nu l-a avut invitat: „Nu l-a lăsat soția să vină, că îi era frică că nu știu ce. Eu aveam o legendă, că dacă apăs pe un buton, canapeaua se răstoarnă, e un tobogan care duce într-un vagon marfar care pleacă și nu-i mai găsește niciodată. Nu e o pierdere, n-am avut niciodată un regret că n-a venit, pentru că ar fi trebuit să-l supun la niște cazne, să-l scot de mendrele lui”, a spus actorul la un post de radio.

Ultima dată, Călinescu a fost în juriu la „Românii au talent”

Din imaginile pe care le postează pare că nu regretă despărțirea de postul TV, el având tot felul de preocupări domestice.

Călinescu spune că a ieșit din televiziune într-un moment în care interesul pentru TV a scăzut mult.

„Acum cred că mă apuc să scriu scenarii de film. Abia acum, pentru că sunt leneș, pentru că astăzi văd că este un public care părăsește…

Fugim ca Sparatacus, în masă, din televiziune, ca spectator. Reîntineresc și eu, energii noi, formate noi, nu mai trebuie să mă duc… Știi ce povară era pentru mine? Am fost director la Teatrul Mic 15 ani și am jucat de două ori, nu-mi place să mă duc la ora fixată de alții undeva. Nu-mi place să mă duc să mă îmbrac fixat de alții”, a spus el într-o emisune de radio.

Actorul anunță că își trăiește a doua tinerețe 

„Așa, pot să fiu creativ la mine în pijama, la mine în curte, pe casă, în fața casei, în metrou, oriunde. Libertatea mea de acum începe. Îmi pare rău că nu mai am 18 ani.

Dacă eu eram acum la 18 ani și era situația tehnologică asta, mâine plecam în America și la ora asta eram cel mai tare creator de conținut de pe globul pământesc. Să nu te miri dacă o să mă vezi pe YouTube sau pe TikTok vorbind în engleză”, a spus Florin.

Actorul spune că duce o viață de țăran autentic

„Mai punem un cartof, mai punem o varză, ceva păsăret și niște porci. Mi-a intrat în cap să cresc porci de Bazna.Porcul de Bazna este rasă pur românească. Istoria lui este de la Bazna chiar, că, dacă era de la New York, se chema porc de New York...”

Citește și: Cum a scăpat Florin Călinescu de cancer. „Dacă nu era tratat ajungea până la creier ”

Bazna este un porc care, atunci când ăia au găsit gaz în Podișul Transilvaniei nu știau cum… și au adus mineri din Anglia și ăia au venit cu porci de Berkshire, niște porci negri. S-au încuscrit cu niște mistreți din pădure, că nici Mangalița nu e o rasă venită așa…

Și atunci, mistrețul, luând niște scroafe de pe la oameni la întrebări, la discotecă, avem Mangalița albă, roșie și neagră și Bazna este Mangalița cu Berkshire., explica Florin la o emisiune TV.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te