Timp liber. Expoziție de artă contemporană şi live drawing ținută la înălțime pe Arcul de Triumf

DE Bianca Iosef | Actualizat: 02.07.2022 - 18:51
Afișul de informare al expoziției- Foto: FACEBOOK

Până pe 8 octombrie, bucureştenii şi turiştii aflaţi în Capitală au posibilitatea să exploreze spaţiile Arcului de Triumf şi să descopere, pe parcursul traseului, panorama asupra oraşului, în fiecare weekend, între orele 12.00 - 20.00.

SHARE

O expoziţie de artă contemporană şi live drawing poate fi vizitată la Arcul de Triumf, informează primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

„Începând de azi, şi până pe 8 octombrie, puteţi vizita expoziţia de artă contemporană şi live drawing la Arcul de Triumf. Astfel, bucureştenii şi turiştii aflaţi în Capitală sunt invitaţi să exploreze spaţiile Arcului de Triumf şi să descopere, pe parcursul traseului, o panoramă unică asupra oraşului, în fiecare weekend între orele 12:00 şi 20:00", scrie primarul general, pe Facebook.

Citește și: Record istoric stabilit de România după câștigarea a 4 medalii de aur la Olimpiada Balcanică de Mate

Expoziţia este organizată de Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public. Aceasta deschide seria de evenimente ce marchează împlinirea a 100 de ani de la prima inaugurare a celui mai important monument de for public din Capitală, omagiată în toamna acestui an.

„Artişti vizuali consacraţi, alături de tineri aflaţi la începutul carierei artistice, expun împreună şi propun un dialog creativ între oraşul de ieri şi oraşul de azi. O experienţă inedită, în premieră, o călătorie printre sculpturi şi benzi desenate - toate reinterpretări contemporane ale Arcului", a menţionat edilul general.

Citește și: În ce competiție va concura David Popovici și cine o va televiza

Conform unui comunicat al Direcţiei Generale de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public, în prima parte a expoziţiei Alexandru Ciubotariu (aka Pisica Pătrată), Octav Ungureanu (aka Smoking Cool Cat), Robert Obert şi Ionuţ Popescu au transpus motivul Arcului de Triumf în lucrările lor de bandă desenată. Cele patru viziuni personale vor fi expuse în opt panouri, iar la nivelul cel mai de sus al Arcului cei patru artişti şi-au propus să realizeze împreună, în ziua deschiderii, începând cu ora 15,00, "live drawing ad-hoc", pornind de la imaginarul fiecăruia asupra Arcului.

În a doua parte a expoziţiei se regăsesc lucrările a cincisprezece elevi de la liceele bucureştene "Nicolae Tonitza" şi „Dimitrie Paciurea". Lucrările reprezintă reinterpretări contemporane ale Arcului de Triumf şi au fost create în cadrul concursului de modelaj "Sculptori pentru viitor", ediţia 2022, organizat de Monument For, în parteneriat cu Filiala de Sculptură Bucureşti a Uniunii Artiştilor Plastici, informează Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te