Dolănescu și Maria Ciobanu au sfidat normele! Căsătoriți religios, deși aveau deja parteneri legali

DE Elena Petrescu | Actualizat: 14.09.2024 - 12:02
Dolănescu și Maria Ciobanu au sfidat normele! Căsătoriți religios, deși aveau deja parteneri legali - Foto: Facebook(imagine cu rol ilustrativ)
Dolănescu și Maria Ciobanu au sfidat normele! Căsătoriți religios, deși aveau deja parteneri legali - Foto: Facebook(imagine cu rol ilustrativ)

Dolănescu și Maria Ciobanu au sfidat normele! Căsătoriți religios, deși aveau deja parteneri legali. Mai rar așa poveste! Ion Dolănescu și Maria Ciobanu au au trăit o iubire care nu a ținut cont de normele vremii: căsătoriți religios în timp ce erau căsătoriți cu alte persoane!

SHARE

Ion Dolănescu, regretatul cântăreț de muzică populară românească, a avut o poveste de dragoste tumultuoasă cu Maria Ciobanu, mama primului său fiu, Ionuț Dolănescu.

Dolănescu și Maria Ciobanu au sfidat normele! Căsătoriți religios, deși aveau deja parteneri legali

 Iubirea fierbinte care i-a unit pe cei doi mari artiști i-a făcut să nu țină cont de nimeni și nimic. Cântăreții au înfruntat normele sociale ale vremii și, deși erau căsătoriți cu alte persoane la vremea respectivă, Dolănescu și Ciobanu au decis să se căsătorească religios în 1971. 

Dolănescu era căsătorit cu Iustina Băluțeanu, o femeie cu 20 de ani mai în vârstă decât el, iar Maria Ciobanu, acum în vârstă de 87 de ani împliniți la începutul lunii septembrie, era căsătorită cu Ionuț Burnea.

Citește și: Poveste de dragoste ca în telenovele între Nadia Comăneci și Ion Dolănescu. Se iubeau în secret

Un secret dezvăluit recent este acela că Ion Dolănescu nu a divorțat niciodată de Iustina Băluțeanu, cu care s-a căsătorit pentru a obține un buletin de București, un privilegiu rar în perioada comunistă.

După moartea soției sale în 1981, Dolănescu a rămas văduv și nu s-a recăsătorit.

În ciuda impedimentelor legale, Ion Dolănescu și Maria Ciobanu au organizat o ceremonie de nuntă grandioasă în 1971.

Dragoș Dolănescu, fiul artistului, povestește că tatăl său a avut întotdeauna cuvinte de laudă pentru Iustina Băluțeanu - care fusese o talentată interpretă de muzică populară românescă din Gorj - care l-a ajutat să intre în posesia râvnitului buletinului de București.

„Tata a rămas văduv. Eu nu mai știu exact când a murit Justina Băluțeanu, dar el întotdeauna a vorbit foarte frumos despre ea. L-a ajutat mult de tot. Spunea că e o doamnă.

S-a căsătorit cu ea pentru actul de identitate bucureștean. În acea perioadă, în comunism, documentul de reședință în București se obținea greu pentru cei care veneau din afara Capitalei.

De fapt, Ceaușescu închisese marile orașe pentru cetățenii din provincie.

Citește și: Casa lui Ion Dolănescu, în centrul unui nou scandal de proporții. Vecinii au făcut reclamații

Tatăl meu nu a divorțat de Justina, care era mai mare ca el cu 20 de ani”, a mărturisit Dragoș.

În timp ce era căsătorit religios cu ”Ciocârlia” muzicii populare românești, Dolănescu l-a dat în judecată pe Ionuț Burnea, soțul oficial al Mariei Ciobanu, pentru ca fiul lor Ionuț să poarte numele de familie al artistului.

Dragoș Dolănescu a detaliat:

„El nu a putut să se căsătorească cu Maria Ciobanu, atunci când au făcut nuntă. Tata era căsătorit cu Justina, iar Maria era căsătorită cu tatăl Cameliei.

Și tot de aceea, Ionuț când s-a născut avea numele de Burnea. Ionuț Burnea, nu Dolănescu.

Și tatăl meu a trebuit să-l dea în judecată pe fluierașul Burnea de la Ansamblul Ciocârlia, pentru ca băiatul să îi poată purta numele”.

După despărțirea de Maria Ciobanu, regretatului Ion Dolănescu i-a picat cu tronc o frumusețe de femei din Costa Rica, pe numele său Margarita, studentă la Medicină. Era vorba de nimeni alta decât mama lui Dragoș Dolănescu.

În schimb, la terminarea relației tumultoase cu colegul său de breaslă, Maria Ciobanu s-a căsătorit cu Mircea Câmpeanu, fost baschetbalist și fost soț al Ilenei Sărăroiu, cu care este împreună de mai bine de 40 de ani.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te