Destinații de vis. Top 10 obiective unde românii vin special pentru a face pozele perfecte

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 18.07.2023 - 17:34
Destinații de vis. Top 10 obiective unde românii vin special pentru a face pozele perfecte Foto: romaniajournal.ro

În urma unei analize a platformei sociale Instagram, asociaţia Clubul Copiilor a realizat o listă cu cele mai vizitate locuri de români, care sunt postate pe această reţea de socializare. Clasificarea s-a realizat în funcţie de numărul de tag-uri. Astfel, s-a desemnat topul celor

SHARE

În urma unei analize a platformei sociale Instagram, asociaţia Clubul Copiilor a realizat o listă cu cele ma vizitate locuri de români, care sunt postate pe această reţea de socializare. Clasificarea s-a realizat în funcţie de numărul de tag-uri.

Astfel, s-a desemnat topul celor mai instagramabile locaţii din România.

Din top au fost excluse orașele mari ale țării, deoarece tagurile din Instagram pentru acestea sunt utilizate pentru foarte multe tipuri de postări, multe dintre acestea nefiind făcute de turiști şi neavând legătură directă cu topul.

1. Transfăgărășan și Lacul Bâlea - Număr de hashtags: 179.862

Transfăgărășanul este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri nu doar din tara noastra, ci din întreaga lume.

Acest drum fascinant se întinde pe o distanță de aproximativ 90 de kilometri și oferă peisaje care îți taie respirația.

Citește și: Șofer de mașină electrică, supărat pe „frații” săi de încărcare: „Cocalari cu căruțe electrice”

Unul dintre cele mai fotografiate puncte de pe Transfăgărășan este tunelul care se află în apropierea Lacului Bâlea.

Acest tunel, înconjurat de pereți stâncoși și acoperit cu vegetație luxuriantă, creează un efect dramatic în imagini.

2. Sighișoara - Număr de hashtags: 155.587

Centrul istoric al Sighișoarei, aflat pe lista UNESCO, este plin de arhitectură medievală, de cele mai fermecătoare străzi și de priveliști spectaculoase.

Sighișoara este renumită pentru străduțele sale înguste și casele colorate.

3. Castelul Bran - Număr de hashtags: 86.201

Castelul Bran este una dintre cele mai importante atracții turistice ale țării și sute de mii de turiști vin aici în fiecare an.

Legenda și realitatea se întâlnesc la castel, care se înalță pe coasta dealului arătându-și frumusețea.

4. Transalpina - Număr de hashtags: 68.027

Castelul Bran este una dintre cele mai importante atracții turistice ale țării și sute de mii de turiști vin aici în fiecare an. Legenda și realitatea se întâlnesc la castel, care se înalță pe coasta dealului arătându-și frumusețea.

5. Calea Victoriei, București - Număr de hashtags: 41.816

Calea Victoriei este una din cele mai importante artere din centrul Bucureștiului, și se întinde de la Piața Națiunile Unite până la Piața Victoriei.

Cunoscută pentru istoria sa bogată, Calea Victoriei a fost un loc de promenadă preferat de elita țării în trecut. Aici, clasa aristocratică se aduna pentru balurile ținute la Palatul Cantacuzino, iar artiștii, scriitorii, jurnaliștii, politicienii și sportivii se întâlneau pentru a savura o cafea la faimosul Restaurant Capșa. În prezent, Calea Victoriei păstrează farmecul său cosmopolit și găzduiește numeroase atracții turistice.

6. Castelul Peleș și Sinaia - Număr de hashtags: 44.015

Stațiunea Sinaia este o destinație turistică deosebită, care oferă numeroase atracții impresionante, emanând o energie pozitivă extraordinară. Una dintre cele mai renumite și reprezentative atracții este Castelul Peleș.

Citește și: VIDEO Unei mașini electrice chinezești i-a căzut bateria pe mijlocul străzii, în mers

Ascuns în inima Carpaților, Castelul Peleș este o bijuterie arhitecturală și una dintre cele mai impresionante destinații turistice din România.

7. Delta Dunării - Număr de hashtags: 65.702

Delta Dunării este locul ideal pentru a vă reconecta cu natura, pentru a scăpa de toate și pentru a vă restabili echilibrul interior.

De la biodiversitatea sa bogată și până la peisajele pline de viață, Delta Dunării este un loc ideal pentru cei pasionați de natură și fotografie.

8. Salina Turda - Număr de hashtags: 24.547

Salina Turda este o destinație unică în România, care oferă o experiență impresionantă și instamagrabila în adâncurile pământului.

Această fostă mină de sare transformată într-un parc de agrement subteran surprinde imaginația vizitatorilor cu peisaje spectaculoase și oportunități unice pentru a captura imagini uluitoare pentru Instagram.

Unul dintre punctele forte ale Salinei Turda este Lacul subteran.

9. Viscri - Număr de hashtags: 23.942

Satul Viscri, situat în inima Transilvaniei, este o destinație de vis pentru cei care doresc să descopere autenticitatea și frumusețea rurală a României.

Cu case tradiționale bine conservate, peisaje rurale idilice, cu câmpuri verzi, păduri și dealuri pitorești și o atmosferă liniștită, Viscri oferă o mulțime de oportunități pentru a captura imagini de poveste și a le împărtăși pe Instagram.

Biserica Fortificată din Viscri, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, este o bijuterie arhitectonică. Cu turnul său înalt și zidurile masive, biserica oferă un cadru impresionant pentru fotografii.

10. Castelul Corvinilor - Număr de hashtags: 21.372

Catalogat ca fiind unul dintre cele mai frumoase castele nu doar din România, ci și din Europa, Castelul Corvinilor (sau Castelul Huniazilor) este cu siguranță o destinație obligatorie pentru oricine cutreieră țara și pentru toți cei care doresc să simtă gustul istoriei.

Urmează în top: Palatul Mogoșoaia, Lacul Colibița, Castelul Cantacuzino, Gura Humorului, Cheile Bicazului, Rimetea, Castelul de lut, Cheile Turzii, Postăvaru și Cazanele Dunării.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te