Delon: Cel mai frumos bărbat cere să fie eutanasiat. „Totul este fals în lume. Plec fără regrete”

DE Alex Darvari | 10.11.2022 - 11:00
Alain Delon - FOTO: colaj

Alain Delon cel mai frumos om de pe pământ a dorit să fie eutanasiat în Elveția susținând că nu se mai regăsește în această lume.

SHARE

„Dacă nu aș fi fost actor, aș fi murit. Cinematograful a fost destinul meu”, a recunoscut el în 2017 în revista Paris Match 


Alain Delon a radiat o frumusețe insolentă care a atras public, regizori și femei – multe femei – în aproape 100 de filme. Departe de lumina reflectoarelor cu o tăcere spartă foarte rara în mass marți, 8 noiembrie, împlinește 87 de ani.

Când și-a făcut ultima apariție public la înmormântarea lui Jean Paul Belmondo, fiul său Anthony a fost cel care i-a fost alături. Înainte de a-și lua rămas bun de la prietenul său, Delon spusese: „Sunt complet devastat. Voi încerca să rămân aici, ca să nu fac același lucru în următoarele cinci ore. Ai grijă, n-ar fi rău dacă am pleca amândoi împreună…”.

Tatăl său, de origine corsicană, conducea un cinematograf de cartier, iar mama sa cobora dintr-o familie algeriană, una dintre acelea numite cu dispreț pieds-noir (picioarele negre). „Nu-mi amintesc să-i fi văzut vreodată mergând mână în mână, nu am văzut niciodată un singur semn de afecțiune între ei”, ar fi spus Delon adult.

A devenit un băiat singuratic, rebel și cinic. A trecut prin instituții conduse de iezuiți, benedictini, franciscani dar și prin școli publice și laice. În aproape toate i s-a spus același lucru: era prima dată când un copil de vârsta lui trebuia alungat. La 11 ani, părinții lui, sătui de atâtea expulzări, au decis să-l lase în grija unei asistente care locuia lângă închisoarea Fresnes. Alain s-a împrietenit cu copiii gardienilor închisorii. Cu ei a jucat „polițiști și tâlhari” și a fost mereu în grupa a doua.

A fost vânzător de pește, ospătar și parașutist în Marina Armatei Franceze în care s-a alăturat în 1952 și cu care a participat la Războiul Indochinei.

Onorat pretutindeni

 În 1985, a câștigat Premiul César pentru cel mai bun actor, pentru interpretarea sa din Notre histoire (1984). În 1991, a primit Legiunea de Onoare a Franței. La a 45-a ediție a Festivalui Internațional de Film de la Berlin, a câștigat Ursul de Aur de onoare. De asemenea, la Festivalul de Film de la Cannes, din 2019, a primit Palme d'Or de onoare.

Revenind din război, i-a fost frică de oraș. El nu a vrut să-și vadă familia și nici familia lui nu a vrut să-l vadă. Nu s-a întors ca un erou, ci ca o rușine. A lucrat ca hamal, a încărcat cutii cu conopidă și roșii, a fost chelner într-o cafenea și paznic într-o piață în timp ce dormea în Piața Saint Germain. A întâlnit hoți, mafioți, dependenți de droguri și orice persoană marginală care se plimba prin Paris.

În 1957 când va face parte din distribuția unui film, „Quand la femme s’en méle” al prietenului său, regizorul Ives Allégret, care a fost cel care l-a încurajat să fie actor datorită atractivității sale fizice deosebite. 

Un an mai târziu, în 1958, întâmplarea l-a făcut să joace în „Christine” alături de Romy Schneider. Și dacă este adevărat că ceea ce se întâmplă este corect, tânărul Delon își schimbă viața. Rolurile principale încep să plouă asupra lui și „dragostea” îi bate la ușă.

va urma o carieră de succes întinsă pe 50 de ani.

Citește și: Polițista căreia șeful îi scria "Când plec, bagi două lemne groase în fundul sobei", primul succes

 

De ce a ales eutanasierea

Actorul francez Alain Delon (87 de ani) decide să-și pună capăt vieții prin eutanasie în Elveția, scria media franceză în martie

Potrivit  Le Point, fiul lui Alain Delon, Anthony, a declarat într-un interviu acordat rețelei franceze de radiodifuziune RTL că tatăl său i-a cerut să ajute la eutanasie și că a acceptat să fie alături de tatăl său în ultimele sale momente din viata lui.

Decizia lui Delon poate veni din modul în care s-a raportat fosta soție și mama lui Anthony, Nathalie Delon la moarte. I-a fost colegă și soție din 1964 până în 1969 și a murit de cancer pancreatic în ianuarie 2021. Ea dorea să fie eutanasiată, dar dorințele ei nu i-au putut fi îndeplinite din cauza legilor din Franța. „Mama mea, care era un spirit liber, a vrut să moară în același mod în care și-a trăit viața”, a spus Anthony.

Citește și: FOTO Polițistă, hărțuită de colegi pentru că era prea frumoasă a demisionat și a intrat în OnlyFans

Delon a fost un avocat al eutanasiei de mult timp. „Eutanasia este lucrul cel mai logic și natural. De la o anumită vârstă și moment, avem dreptul de a pleca în liniște din această lume, fără sprijin din partea unui spital sau a dispozitivelor de susținere a vieții”, a spus Delon într-un interviu.

"Totul este fals, totul e falsificat. Nu mai există respect, nu mai există cuvântul dat. Doar banii mai contează. Auzim vorbindu-se de crime de-a lungul zilei. Ştiu că voi părăsi această lume fără regrete", a mărturisit Alain Delon, după ce a vorbit despre cariera sa, relaţiile dificile cu familia, soţiile pe care le-a iubit şi prietenii pe care i-a pierdut. "Aproape toată lumea a murit", a subliniat actorul mitic din "Ghepardul", de Luchino Visconti, potrvit News.ro. Întrebat despre locul unei femei în viaţa sa de astăzi, actorul a răspuns că nu "a găsit-o". "Nu spun că nu există candidate. Sunt zece, dar niciuna nu este potrivită pentru a-mi încheia viaţa. (...) Aş putea să mă căsătoresc cu cineva dacă ea ar fi pregătită să mă însoţească până la final", a explicat actorul.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te