Cum vrea o româncă stabilită de 6 ani în Franța să-și petreacă vacanța. Planul ei le-a dat de gândit

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 29.01.2024 - 15:03
O româncă vrea să-și petreacă vacanța în România, la țară Fptp: Freepik.com - ro, ilustrativ

O româncă stabilită de 6 ani în Franța s-a gândit la u plan inedit pentru a-și petrece vacanța în țară. După ce-și va vizita familia, ea vrea să colinde satele românești și să stea de vorbă cu oamenii. S-a gândit la o variantă ieftină de cazare.

SHARE

Românii care trăiesc în străinătate își doresc să mai ajungă prin locurile copilăriei. Cei care au rude la țară le vizitează atunci când vin în vizită prin România. 

Alții, cum este cazul unei femei care spune că stă în Franța de 6 ani, caută orice motiv să capteze cât mai multe amintiri din România sau să le reînvie pe celelalte. 

Româncă stabilită de 6 în Franța vrea să-și petreacă vacanța acasă

Românca a povestit despre planul ei pe un grup de pe facebook destinat celor care se mută la țară.

”Vreau să vă împărtășesc planul meu: eu sunt de vreo 6 ani în Franța, aș vrea să vin în România în vara asta. În afara timpului când voi vizita familia aș vrea să colind satele românești cât se poate.

Caut cazare la bătrâni pe care să îi ajut în gospodărie, cu care să stau de vorba să îmi răcoresc sufletul. Cazare contra ajutor în gospodărie și dacă se poate un colț de mămăligă.

Va fi un fel de căutare a timpului pierdut că în romanele lui Proust. Asta îmi doresc pentru anul ăsta: să întâlnesc cât mai mulți bătrâni din sate cărora să le alin singurătatea măcar pt un timp de o vacanță la țară.

Dacă aveți sugestii, cunoașteți cazuri de bunicuțe ce s-ar bucura de o mână de ajutor și cui spune oful, notez fiecare recomandare.

Eu am crescut la țară, am pierdut ambii bunici care m-au crescut, tare m-aș bucura să retrăiesc clipele cele mai fericite din viața mea de data asta alături de oameni simpli și buni, adevărați, care după o viață plină de de dăruit se treziră cu o bătrânețe grea și cu singurătatea amară...

Vă mulțumesc din suflet pentru răbdarea de a citi și vă doresc mult curaj și sănătate. În acești 6 ani departe de ce mi-e drag, mi-am trăit 20 ani din viață, atât de greu e aici”, a scris femeia pe grupul Mutat la țară de pe Facebook.

Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Citește și: Secretul succesului când ai un magazin sătesc. Cumpără multe ”caiete”, pentru că o să ai nevoie

Ideea ei a stârnit controverse pe internet. Unii au lăudat-o, alții au criticat-o. Au fost și persoane în vârstă care i-au sugerat să le viziteze, alții au sugerat că ar fi o persoană nu tocmai de bună credință.

”Sunt foarte ieftine casele și pământurile în zona rurală. Mai bine îți cumperi locul tău și dacă primăria are serviciul de îngrijiri la domiciliu, tu vei fi și plătită pentru asta”, a scris cineva.

”O idee bună zic eu, dar din comentariile citite nu prea bine înțeleasă. Și eu am stat 9 ani în Franța, a fost greu dar am reușit să fac ceva frumos când am revenit acasă. Sper să găseșți oameni deschiși la această idee și se- ți vezi visul împlinit. 

Vei întîlni oameni frumoși la suflet care - ți vor alina dorul de țară dar și oameni care să te judece,dar trebuie să vezi doar partea frumoasă a acestor lucruri și vei și mulțumită și împăcată sufletește”, a scris un alt utilizator.

Citește și: Șocul pe care îl au mulți orășeni când vor să se mute la țară. Poliția și primarul sunt rude cu toți

”E cu dus și-ntors dorința ....vii în vacanță și nici nu ai timp suficient pentru familie....începi să colinzi pe la străini....”, este de părere un alt internaut.

”Dacă vrei să faci un bine și vrei să fii găzduită gratis măcar vii și tu cu ceva alimente pentru tine și gazdele tale . Eu înțeleg că tu vrei o vacanță gratis pe spatele unor bătrâni”, a comentat un alt membru al grupului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te