Cum să alegi numele perfect pentru copilul tău? ”Imaginează-ți-l adult. Poate fi crud”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 04.07.2024 - 17:01
Cum să alegi numele perfect pentru copilul tău? - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
Foto: Freepik.com

Numele perfect pentru copil nu este o treabă ușoară. POate că listele cu cele mai frumoase nume de pe planetă sau cele mai moderne sau cele mai serioase nu sunt de ajuns. Sfaturile celor din jur nu par să fie pe aceeași lungime de undă. Iată ce să faci.

SHARE

Probabil că ai liste cu sute, chiar mii de nume la îndemână. Însă nu reușești să te hotărăști la un nume pentru copilul tău. Familia vrea ceva, prietenii și colegii sugerează versiunile lor iar tu vrei altceva. 

Pentru a alege numele perfect pentru copil trebuie să iei în considerare mai multe lucruri, inclusiv pe cel că va deveni adult și va trebui să-l poarte pe care i l-ai ales tu, fie că a fost inspirat sau nu. Unii își schimbă prenumele și chiar numele de familie atunci când devin adulți dacă există un motiv întemeiat să facă acest lucru. 

Cum să alegi numele perfect pentru copilul tău? ”Imaginează-ți-l adult. Poate fi crud”

Alegerea numelui pe care îl vei spune de nenumărate ori pe zi și copilul tău și pe care îl va folosi pentru tot restul vieții poate fi înfricoșătoare.

Chiar dacă aveți liste întregi cu cele mai frumoase cu cele mai populare sau cu cele mai la modă nume de copii, tot nu este o treabă ușoară să decizi. 

Astfel pentru a-ți face treaba mai ușoară ai putea să iei în considerare următoarele sfaturi.

Încercați să le evitati pe cle care sunt foarte ma modă. Acesta va fi numele bebelușului tău pentru totdeauna, așa că încearcă să te gândești cum va suna peste 10 ani sau peste douăzeci. Va trebui repetat și explicat de fiecare dată când se prezintă?

Este scris greșit pentru că așa e la modă (de exemplu, Jakxsen sau Rybekkah) - care poate deveni confuz. Face referire la un film popular (de exemplu Elsa sau Katniss) pe care îl iubești acum, dar își va pierde sensul în câteva decenii?

Evident, dacă o ortografie sau un nume neobișnuit are o însemnătate familială sau culturală mai profundă, atunci mergi pe ea - dar dacă ești tentat să alegi un nume din motive la modă, ar fi bine să te mai gândești.

De asemenea, trebuie să ai grijă să se potrivească cu numele de familie. 

Newsweek a scris pe larg despre acest subiect aici: Cum alegi numele copilului în funcție de cel de familie? Cu ce literă trebuie să se termine?

Când te gândești cum să alegi un nume de bebeluș întreabă-te - numele copilului pe care l-ai ales intră în conflict cu numele tău de familie sau și mai rău rimează?

Încercați să rostiți numele complet cu voce tare în loc să îl priviți doar pe hârtie – în acest fel puteți vedea dacă are un flux ritmic sau dacă este pronunțat cu jumătate de gură..

Verificați inițialele. Copiii observă totul, chiar dacă ai omis faptul că inițialele complete ale micuței Betty Ursula Morgan Colegii ei de clasă îi vor spune „BU M”. 

Gândește-te la porecle. Desigur, o porecla nu este cel mai important lucru atunci când te gândești cum să alegi un nume de bebeluș, dar din nou orice porecle nepoliticosă evidentă s-ar putea dovedi o problemă pentru copilul tău în viitor.

Pe de altă parte, un nume lung fără porecle ușoare ar putea fi puțin mai dificil în practică. Dacă găsești un nume de bebeluș pe care îl iubești, care are și o poreclă foarte frumoasă, vei ajunge la jackpot-ul!, scrie secretsaviours.

Acesta este un lucru pe care l-ați putea rata atunci când luați în considerare nume, așa că vă recomandăm să le treceți pe lângă familie și prieteni apropiați, doar în cazul în care vă vin în minte orice porecle nefericite.

Citește și: Care este cel mai frumos nume de băiat din lume? Are o semnificație aparte. Ce simbolizează?

Cercetați popularitatea numelui. Dacă doriți să urmați sau să evitați nume populare, este important să țineți pasul cu cele mai frecvent alese nume de bebeluși chiar acum.

Cele mai populare nume de bebeluși din Marea Britanie din 2022 sunt Lily și Muhammad. Lily îl înlocuiește pe numele numărul unu de anul trecut, Olivia, iar Muhammad rămâne același pentru al 2 -lea an consecutiv.

Vedeți ce semnifică. Nu este nimic mai rău decât să alegi un nume de bebeluș pe care îl iubești, pentru a afla mai târziu că are o semnificație de care nu ai fost conștient.

Unele semnificații te pot atrage cu adevărat, dar altele pot fi destul de obscure – știai că Cecilia înseamnă „oarbă” sau că Barden înseamnă să locuiești lângă bârlogul unui mistreț?

Pentru unii părinți, un nume la fel de unic ca și copilul lor este important. Sunt șanse ca dacă în prezent vă întrebați cum îi voi numi bebelușului, doriți ca copilul să fie ușor de distins de colegii lor de clasă și să se simtă special.

Cu toate acestea, dacă alegeți un nume doar pentru că este neobișnuit, riscați ca copilul dumneavoastră să ajungă cu ceva care va împărți părerile și poate chiar să se demodeze în câțiva ani.

Citește și: Care este cel mai frumos nume de fată din lume? Este dovedit științific. Ce semnifică?

Același lucru este valabil și pentru numele cu ortografii mai puțin obișnuite - dacă sună ca, sau rimează cu, un nume mai comun, copilul tău se va amesteca oricum în mulțime.

O ortografie neobișnuită le poate cauza durere nesfârșită de-a lungul vieții, așa că gândiți-vă bine înainte de a lua o decizie.

Imaginează-ți copilul adult. Bebelușul tău va crește. Un nume care este adorabil pentru un nou-născut poate să nu fie potrivit pentru un adult care lucrează.

Gândiți-vă că Boo devine avocat, poate fi nedrept, dar unele nume pur și simplu nu sunt luate în serios.

Dacă îți place cu adevărat un nume drăguț, poate alege un al doilea nume mai tradițional ca „în rezervă”, pe care copilul tău îl va putea folosi la serviciu. Și asta ne aduce perfect la următorul sfat.

Numele se potrivește cu copilul? Gândește-te cu siguranță la nume înainte de naștere. Dar odată ce lista ta ajunge la primele trei, poți să aștepți și să-ți cunoști copilul înainte de a alege un nume care se potrivește personalității sale.

Cereți sfatul partenerului în legătură cu numele copilului. Nu se va simți exclus și poate veni cu o soluție mult mai bună.

Și un sfat bonus final pentru tine despre cum să alegi un nume de bebeluș – nu te stresa, orice nume ai alege va fi perfect. Există multă presiune pentru a alege numele ideal, dar la sfârșitul zilei îți va plăcea orice ai decide odată ce micuțul tău ți se va alătura în lume.

Amintiți-vă că puteți utiliza oricând o poreclă, al doilea nume sau chiar un nume de familie, dacă vă răzgândești cu adevărat mai târziu. Încearcă să nu te obsedezi, mergi doar cu ceea ce ti se pare corect – ai încredere în intuiția acelei mame!

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te