Cum a fost „furată” Sofia Vicoveanca? „A dat tineretul buzna peste mine”. E văduvă de 23 de ani

DE Alex Darvari | Actualizat: 18.01.2024 - 10:58
Cum a fost „furată” Sofia Vicoveanca. „A dat tineretul buzna peste mine”. E văduvă de 23 de ani - Foto: Favorit TV

Cum a fost „furată” Sofia Vicoveanca. „A dat tineretul buzna peste mine”, a povestit artista despre tinerii care îi iau melodiile fără să o întrebe și i le cântă. Artista e văduvă de 23 de ani.

SHARE

Una dintre cele mai iubite artiste, Sofia Vicoveanca, cu un repertoriu de sute de melodii, se plânge că este furată de către tânăra generație.

Ea spune că artiștii tineri îi fură meoldiile fără să îi ceară voie și le folosesc pentru a-și construi un repertoriu.

"Am și eu momente când și eu greșesc. De exemplu, a dat buzna tineretul la cântecele mele. Eu apar numai cu cântecele mele la televiziune și peste tot. Și am spus: 'Măi, stop. Respectați-mi bătrânețea! Eu am muncit.

Nu am luat de la nimeni un capăt de ață. Nu am cântat din repertoriul nimănui, nici măcar o vorbă nu am luat, că mi-ar fi plăcut un vers sau ceva, dar nu! Și acum toți au dat buzna.", a spus artista citată de Radio Impuls.

Sofia Vicoveanca s-a născut la data de 23 septembrie 1941 în comuna Topopoluca, localitate aflată în apropiere de orașul Cernăuți (astăzi în Ucraina), primind la naștere numele de Sofia Fusa. A fost unul dintre cei patru copii ai familiei de negustori Gheorghe și Veronica Fusa.

Cum a fost „furată” Sofia Vicoveanca. „A dat tineretul buzna peste mine”. E văduvă de 23 de ani.

Dar, ea crede că generațiile s-au schimbat mult față de vremea când ea era tânără.

„Chiar azi am avut o discuție cu o fată pe tema aceasta, o fată care a fost dansatoare și mi-a fost colegă. Nici măcar nu le cântă ca lumea. Și mi-a cerut… să își facă un colaj din cântecele mele, să meargă la evenimente.

Citește și: Adevărul ascuns soțului de Sofia Vicoveanca pentru a-i face viața mai bună. Singură de 20 de ani

Și am spus: Nu. Știi ceva? Eu nu m-am băgat în dansul tău! Poate-s rea! Dar nu că nu aș vrea să fie cântate, că îmi dau seama că atunci când nu am să mai fiu, o să fie vraiște în repertoriul meu. Și atunci, măcar cât trăiesc să fiu lăsată în pace!”, a mai declarat Sofia Vicoveanca. 

O copilărie grea

Vedeta a mărturisit că a avut o copilărie plină de lipsuri, însă cel mai mult a durut-o să nu știe nimic despre soarta tatălui său.  

„Eram atât de săraci, încât n-am nici măcar o fotografie cu mine şi cu mama din acea perioadă. Nu ştiu cum arătam când eram mică! În plus, tata a căzut prizonier la ruşi şi n-am mai aflat nicio veste despre el mulţi ani. Prin sat, oamenii îi spuneau mamei ”refugiata” sau ”văduva”. Toată lumea credea că tatăl meu murise în Rusia!”, a mai povestit artista.

Citește și: Sofia Vicoveanca la 82 de ani. A fost vândută de mama sa când era doar o copilă. Tatăl, în lagăr

Artista și-a pierdut soțul și a refuzat să se recăsătorească. Soțul meu era bucureștean și a venit, într-o zi, la Suceava cu o delegație. M-a văzut într-un spectacol, a pus ochii pe mine, de la a doua întâlnire mi-a propus să ne căsătorim. Eu voiam să număr stele, nu să mă mărit. Voiam să mai aflu niște lucruri despre el, să știu cum gândește. Știam doar că este ziarist. A fost alături de mine și mi-a ‘dirijat’ toți anii până acum 23 de ani, când l-am pierdut, a spus pentru unica.ro

Citește și: Secretul aflat de Sofia Vicoveanca de la fiul său pentru rămâne tânără. De ce șterge pozele fanilor

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te