Cele mai bune modele de sneakers de la adidas - topul celor mai populare mode de încălțăminte sport

DE Adrian Costin | 15.09.2023 - 14:48
Cele mai bune modele de sneakers de la adidas Foto: adidas
adidas ozweego Foto: adidas
adidas campus Foto: adidas

Brandul adidas a schimbat lumea și nu exagerăm când spunem asta. A revoluționat producția de încălțăminte sport, a introdus pe piață o mulțime de tehnologii inovatoare și, cel mai important, a popularizat încălțămintea de antrenament în moda urbană.

SHARE

Multe modele iconice cu semnătura cu cele 3 benzi au fost fabricate încontinuu timp de câteva decenii. Altele au apărut recent în lumea streetwear-ului și au cucerit-o prin designurile lor suprinzătoare și moderne. Iată topul modelelor noastre preferate de sneakers de la adidas.

Încălțăminte adidas forum – întoarcerea unei legende

Istoria adidas este plină de modele retro redescoperite. Sneakers Forum din 1985 au fost printre cei care au revenit spectaculos. Designul unic al acestui model este inspirat de jocul de baschet: sistemul de stabilizare în zigzag avea ca scop protejarea gleznelor jucătorilor, iar materialul tip plasă din talpă amortiza șocurile.

Nu este suprinzător faptul că e o adavărată plăcere să-i purtăm chiar și în prezent. Încălțămintea are o versiune cu profil mediu care face referire directă la legendarul design original. Există și un model cu profil redus.

Partea superioară stratificată caracteristică, nuanțele îndrăznețe și logo-ul Trefoil old-school reprezintă chintesența stilului anilor 80. Află de ce sneakers adidas Forum pentru bărbați și pentru femei au devenit un clasic în moda urbană!

Modern sau retro? adidas Ozweego!

Sneakers adidas Ozweego combină contrariile. Datorită acestui fapt, sunt apreciați de cei care adoră stilul îndrăzneț al anilor 1990 și care caută confortul garantat de tehnologiile moderne. Brandul a implementat forma robustă din anii 90 a modelului „daddy shoes”, care era tipică pentru pantofii de alergat din acel deceniu.

Însă, în loc să pornească pe un drum sentimental, adidas a oferit fanilor o călătorie în viitor. Mai precis, în anul 2098, confort imprimeului de pe inserțiile de la spate.

Totul se datorează sistemului inovator de amortizare Adiprene, o spumă specială din talpă, al cărei model absoarbe șocurile atunci când piciorul lovește solul.

Acești sneakers foarte confortabili și spectaculoși au cucerit foarte repede lumea streetwear-ului. Până una alta, nu faci cumpărături în anul 2098 în fiecare zi!

Tradiția olimpică: adidas LA Trainer

Debutul la Jocurile Olimpice impune cu siguranță anumite cerințe pentru viitor! Lansarea modelului de sneakers adidas LA Trainer, creați pentru Jocurile Olimpice din 1984 din Los Angeles, a marcat începutul revoluției în lumea sportului, precum și în afara acesteia.

Inovația designului a fost reprezentată de sistemul de amortizare care folosește de 3 elemente rotunde detașabile aflate în zona călcâielor. Datorită acestora, modelul poate fi adaptat în funcție de nevoile tale și de cerințele sportului pe care îl practici.

Căutat de către colecționarii din întreaga lume, acest tip de încălțăminte a revenit în 2016 ca parte a legendarei colecțiii Originals.

În prezent, reprezintă chintesența stilului retro al anilor 80. Partea superioară este confecționată din material tip plasă și piele întoarsă, iar logo-ul Trefoil de pe limbă și, bineînțeles, elementele rotunde din talpă completează funcționalitatea acestui model. Descoperă originile sport ale brandului german!

Farmecul simplității - adidas Campus

Dacă îți plac designurile minimaliste și nu te deranjează culorile, vei aprecia cu siguranță modelul adidas Campus. Acești sneakers au fost inspirați de jocul de baschet și seamănă destul de mult cu modelul adidas Gazelle care este la fel de iconic.

Ambele produse au partea superioară confecționată din piele întoarsă și culori îndrăznețe, cele 3 benzi zimțate specifice brandului adidas pe părțile laterale, precum și o formă simplă și practică.

Însă sneakers adidas Campus au talpa mai groasă, ceea ce îi face și mai potriviți pentru antrenament și meciurile de baschet. Dar aceștia nu au fost popularizați datorită mediului sport.

Modelul Campus a devenit legendar pentru moda stradală datorită artiștilor de pe scena hip-hop și trioului Beastie Boys din New York. Încă din anii 1980, designul acestui tip de încălțăminte nu s-a schimbat foarte mult. Până la urmă, de ce ar trebui să încerci să îmbunătățești ceva care este deja perfect?

În magazinele JD te așteaptă sneakers pentru femei, bărbați și copii de la adidas. Descoperă ce anume face ca adidas să rămână în centrul atenției tuturor iubitorilor de sneakers!

Articol de la partener

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te