A câștigat marele premiu la Loterie, dar a murit sărac și singur într-un ospiciu. Cum a pierdut tot

DE Adrian Costin | Actualizat: 23.01.2023 - 20:12
David Lee Edwards, un infractor condamnat din Ashland, Kentucky, a câștigat 27 de milioane de dolari, dar a murit singur și falit Foto: theredeyereport.com

Proaspăt ieșit ieșit din pușcărie, a împrumutat bani de la un prieten pentru a-și plăti factura la apă și a folosit restul pentru a cumpăra o pizza și bilete la loto. A ales singur numerele și a câștigat 27 de milioane de dolari. Avea să sfârșească tragic, singur și cu datorii.

SHARE

David Lee Edwards, un infractor condamnat din Ashland, Kentucky, a împărțit premiul cu alți trei câștigători. Partea sa de 41 de milioane de dolari din suma forfetară a ajuns la 27 de milioane de dolari după impozitare.

La scurt timp după ce a câștigat, cu partea sa din premiul record câștigat în august 2001, Edwards a cumpărat o casă de 1,6 milioane de dolari și 6.000 de metri pătrați într-o comunitate privată de tenis și golf din Palm Beach Gardens, Florida. El a cheltuit 600.000 de dolari pentru o altă casă în apropiere.

Dar dependența de droguri și modul său de a cheltui l-au lăsat pe Edwards și pe soția sa, Shawna, fără bani și locuind într-un depozit insalubru. Shawna l-a părăsit la scurt timp după aceea și s-a recăsătorit.

Citește și: Interlopul care a vrut să asasineze un ziarist, băgat în spital de membrii clanului Corduneanu

Atât Edwards, cât și Shawna au luat hepatită din cauza consumului de droguri și amândoi au fost arestați de mai multe ori și au avut numeroase confruntări cu poliția pentru posesie de cocaină, crack, pastile pe bază de rețetă și heroină, potrivit publicației Daily Mail.

 

Casa lui David Lee Edwards din Palm Springs

Și-a luat un avion LearJet care a cosstat 1,9 milioane, a cumpărat trei cai de curse care au pierdut și a achiziționat o companie de instalare de fibră optică și o afacere cu limuzine pentru 4,5 milioane de dolari.

I-a plătit fostei sale soții 500.000 de dolari pentru a-i ceda custodia fiicei sale adolescente Tiffani. Aceasta nu știa să conducă la acea vreme, dar el i-a cumpărat un cărucior de golf Hummer de 35.000 de dolari pentru a se plimba prin comunitate.

Colecție de mașini de lux

Edward a început să își facă o colecție de mașini de lux. Și-a cumpărat o super-mașină Lamborghini Diablo de 200.000 de dolari și un Dodge Viper de 90.000 de dolari.

La un moment dat, avea vehicule în valoare de 1 milion de dolari parcate în fața casei sale, atât de multe încât vecinii săi s-au plâns că locuința din comunitatea de lux a început să arate ca o reprezentanță auto.

Masina Dodge Viper detinuta de David Lee Edwards

A pierdut toți banii în 5 ani

În primele trei luni de când era milionar, a cheltuit 3 milioane de dolari. La un an de la câștig, a cheltuit 12 milioane de dolari, estimează New Times.

Până în 2006, a pierdut toți banii.

În ziua în care și-a revendicat public câștigurile, a promis că își va folosi banii în mod responsabil.

'Știți, o mulțime de oameni, au rămas fără slujbă. Nu au aproape nimic. Și așa că nu am vrut să accept acești bani spunând că o să-mi iau vile și o să-mi iau mașini, că o să fac asta și asta. Aș vrea să îi accept cu umilință. Vreau ca acești bani să dureze, pentru mine, pentru viitoarea mea soție, pentru fiica mea și pentru generațiile viitoare", pe spunea el atunci reporterilor.

La scurt timp după ce a câștigat, a angajat un consilier financiar și un avocat care să se ocupe de bunurile sale.

"Dacă ar fi urmat sfaturile mele, ar fi câștigat aproximativ 85.000 de dolari pe lună pentru tot restul vieții", a declarat planificatorul financiar James Gibbs pentru Broward-Palm Beach New Times în 2007.

În schimb, spune Gibbs, Edwards a vândut acțiunile și obligațiunile pe care Gibbs le-a investit în numele său.

David Lee Edwards si sotia sa Shauna aveau mereu probleme cu politia

Nu există bani nicăieri!

Fiica sa, Tiffani Lee Edwards, a declarat că tatăl ei nu i-a lăsat nimic, nici măcar o poliță de asigurare de viață.

'Nu există BANI nicăieri!!!!', a scris ea pe Facebook.

Tiffani, pe care Edwards a înscris-o la o academie privată de pregătire pentru colegiu în sudul Floridei în timpul scurtei sale apropieri de bogăție, lucrează acum ca funcționar la un parc de distracții din Virginia de Vest.

În cele din urmă, prima fostă soție a lui Edwards și soțul ei l-au condus din Florida înapoi acasă, în Ashland. El a murit la vârsta de 58 de ani, într-un ospiciu. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te