3.000.000€ a câștigat Trăistariu cu piesa Tornero. COVID l-a lăsat cu 4.000 lei. Și-a vândut casa

DE Alin Crișan | Actualizat: 20.08.2022 - 10:26
Mihai Trăistariu - Foto: Facebook/Mihai Trăistariu

Trăistariu a fost în topurile internaționale cu piesa Tornero, câștigând 3 milioane de euro din drepturi de difuzare, dar artistul a ajuns la „fundul sacului” din cauza pandemiei de coronavirus.

SHARE

Artistul a făcut 3 milioane de euro cu piesa Tornero

Solistul, clasat pe onorantul loc 4 la ”Eurovision”, în 2006, cu ”Tornero”, continuă să primească bani din străinătate, din drepturile de difuzare. 

”Așa, ca să fac un calcul din ochi, piesa Tornero a făcut cam trei milioane de euro”, ne-a declarat Mihai Trăistariu, în exclusivitate pentru Ego.ro, surprins și el de neașteptatul succes.

Citește și: Psihoterapeut, despre focusul „Generaţiei Z” pe viața sănătoasă: Sunt bătrâni înainte de vreme

Cei mai mulți bani au venit în primii doi-trei ani după Eurovision. Primii au fost 24.000 de euro, din Grecia. Ni s-a spus că aceștia sunt doar banii din prima lună de difuzare a piesei. Ca să fac așa un calcul din ochi s-au strâns cam trei milioane de euro din difuzarea ”Tornero”, bani pe care i-am împărțit cu casa de discuri, compozitorul și textierul, fiecare cu procentul lui. Atunci pot spune că a fost perioada mea de glorie, mi-am făcut firmă de taxi în Constanța, aveam 64 de taxiuri”.

Citește și: O polițistă sub acoperire l-a vrăjit pe traficantul Mizdron care vindea cocaină în cluburi de lux

Artistul ne-a mai spus și în ce țări continuă să se difuzeze cântecul de top, compus de Eduard Cârcotă: ”Tornero” se mai difuzează în țările cu destinație de vacanță, Grecia, Spania, Malta, unde sunt și cluburi. Din drepturile de difuzare primim bani cam 50 de ani, apoi piesa intră în istoria muzicii și se mai oferă simbolic doar niște sume, cam un euro la fiecare. Și acum primesc bani din difuzare, după 16 ani de la Eurovision, dar sumele sunt mai mici. Lunar îmi mai vin din drepturile de autor cam 15-20 de milioane. Piesa s-a difuzat în peste 30 de țări. Dacă este difuzată la un post de radio sau în cluburi, ni se trimit 8 euro de difuzare, iar acești bani revin către noi, care se împart, tot așa, în patru”, ne-a mai declarat Mihai Trăistariu în exclusivitate pentru Ego.ro.

„Mi-am vândut o casă. Virusul m-a lăsat cu 4.000 lei în bancă”

În trecut, Mihai Trăistariu se lăuda cu faptul că totul e bine în viața lui. Avea evenimente pe litoral, câteva apartamente pe care le închiria atunci când începea sezonul estival, dar acum lucrurile s-au schimbat radical. Nu doar că nu a mai cântat pe niciunde, dar a și fost nevoit să scoată la vânzare unul dintre apartamentele pe care le deținea. Avea nevoie de bani și asta era singura soluție să mai poată supraviețui puțin.

Citește și: Primul sportiv tetraplegic din lume campion național de raliuri este român. „Mi-am urmat visul”

„Unul dintre apartamente a trebui să-l vând ca să supraviețuiesc, iar celelalte 6 le-am închiriat turiștilor în vara trecută și am făcut 20.000 de euro din toate cele 6 și i-am ținut în bancă până în ziua de azi. Bani cu care trăiesc și acum. Trăiesc din banii de anul trecut, din vară, care și ei se termină în două luni și sunt un pic îngrozit, nu mai dorm noaptea, evident, am făcut și petiții, am semnat tot ce trebuie”, a declarat Mihai Trăistariu, pentru Antena Stars.

Citește și: VIDEO Aviz lui Putin: SUA au trimis bombardiere B-52 cu capacitate nucleară în Marea Britanie

Nici banii obținuți din vânzarea apartamentului și nici cei câștigați de pe urma școlii de muzică nu-l ajută foarte mult.

„Eu în clipa asta mai am undeva la 4000 de lei în bancă, mă uit la ei și zic, stai să vedem că poate e o chestie de câteva zile, săptămâni. Aștept miracole!”, a dezvăluit acesta. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te