Top-ul celor mai frecvente căutări efectuate pe Google în 2021 în întreaga lume

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 08.12.2021 - 17:34
Top-ul celor mai frecvente căutări efectuate pe Google în 2021 în întreaga lume. / Foto: thestar.com

Google a dezvăluit cele mai populare căutări pe platforma sa în 2021, o listă în care figurează pe locuri fruntaşe serialul "Squid Game", actorul american Alec Baldwin şi criptomoneda Dogecoin, relatează AFP.

SHARE

Sportul a suscitat de asemenea un mare interes: primele opt căutări pe Google anul acesta au vizat crichetul, liga profesionistă americană de baschet (NBA) şi competiţiile internaţionale de fotbal (Euro 2021 şi Copa America).

Serialul fenomen "Squid Game", difuzat de Netflix, s-a clasat pe locul al nouălea.

Producţia sud-coreeană, ce prezintă un grup de persoane rămase fără bani care participă la un joc de supravieţuire pentru a câştiga o sumă colosală, a fost vizionată de 142 de milioane de abonaţi la sfârşitul lunii octombrie, la doar o lună de la lansarea sa pe platforma de streaming.

FOTO Adelina Pestrițu și-a împodobit bradul de Crăciun altfel. Internauții s-au supărat

Actorul american Alec Baldwin, care a ucis-o accidental prin împuşcare pe directoarea de imagine a westernului "Rust", a devenit cea mai căutată personalitate pe Google. El îl devansează pe Kyle Rittenhouse, un tânăr american achitat după ce a tras cu arma în două persoane la o manifestaţie antirasistă din Wisconsin în 2020.

La categoria "Actualităţi", "Afganistan" şi "talibani" au fost cele mai căutate cuvinte în august, alături de vaccinurile anti-COVID-19.

Citește și: VIDEO Dezastru pentru Renault, la testele Euro NCAP: Zoe a luat zero stele, Dacia Spring, o stea

La rubrica "Dispariţii", rapperul DMX, turista americană Gabby Petito - asasinată în mod misterios - şi prinţul Philip - soţul reginei Elisabeta a II-a - se numără printre principalele căutări de anul acesta.

La fel ca în 2020, chestiunile legate de pandemie au ocupat o parte importantă din traficul pe Google, însă căutările privind vaccinurile le-au depăşit anul acesta pe cele privind testele de detectare a COVID-19, a precizat compania americană.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.