Huawei: Respectăm toate regulile și reglementările guvernului SUA (P)

DE Newsweek România | 22.05.2020 - 17:16

Declarație de presă privind modificările regulilor produselor directe de proveniență străină introduse de către guvernul SUA

SHARE

Huawei se opune categoric amendamentelor aduse de Departamentul de Comerț al SUA la regula privind produsele directe de proveniență străină, care se adresează în mod specific companiei chineze.

Guvernul SUA a adăugat Huawei pe Lista Entităților pe data de 16 mai 2019, fără justificare. De atunci, în ciuda faptului că un număr de elemente cheie industriale și tehnologice ne-au fost făcute inaccesibile, ne-am angajat în continuare să respectăm toate regulile și reglementările guvernului SUA.

În același timp, ne-am îndeplinit obligațiile contractuale față de clienți și furnizori, am supraviețuit și am perseverat în ciuda tuturor obstacolelor.

Totuși, în scopul continuu de a avea și mai mult control asupra companiei noastre, guvernul SUA a decis să continue, ignorând complet toate obiecțiile mai multor companii și asociații din industria de profil.

Această decizie a fost arbitrară și vătămătoare, amenințând să submineze întreaga industrie de profil, la nivel mondial. Această nouă regulă va avea un impact asupra expansiunii, mentenanței și operării continue a unor rețele în valoare de sute de miliarde de dolari, pe care noi le-am implementat în peste 170 de țări.

Va avea, de asemenea, un impact asupra serviciilor de comunicații oferite celor peste trei miliarde de utilizatori care folosesc produse și servicii Huawei la nivel mondial.

Pentru a ataca o companie de top din altă țară, guvernul SUA a întors în mod deliberat spatele intereselor clienților Huawei și consumatorilor finali. Acest lucru contravine afirmației guvernului SUA conform căreia acțiunea sa a fost motivată de asigurarea securității rețelelor.

Această decizie a guvernului SUA nu afectează doar compania Huawei, ci va avea un impact sever asupra unui număr mare de industrii la nivel mondial. Pe termen lung, aceasta va strica relația de încredere și colaborare din cadrul industriei semiconductorilor, de care depind multe alte industrii, sporind conflictele și pierderile acestora.

SUA se folosește de propria putere tehnologică pentru a zdrobi companiile de dincolo de granițele sale. Acest lucru nu va realiza decât erodarea încrederii pe care companiile internaționale o au în tehnologiile și lanțurile de aprovizionare americane, cu rezultatul final al lezării intereselor SUA.

Huawei analizează amănunțit această nouă reglementare. Ne așteptăm ca afacerea noastră săi fie, inevitabil, afectată dar vom încerca cu toate eforturile noastre să găsim o rezolvare a acestei situații. Sperăm ca furnizorii și clienții noștri să ne rămână alături și să minimizăm împreună impactul acestei reglementări discriminatorii.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.